:

Szerző: Koi Tamás

2022. december 22. 09:35

Átszervezés vár az Intel GPU-részlegére

Kisebb belső szervezeti átalakulást hajt végre céges struktúrájában az Intel annak érdekében, hogy a grafikus vezérlők szegmensében hatékonyabban fel tudja venni a versenyt a nagy piaci riválisokkal, azaz az Nvidiával és az AMD-vel.

A jelenlegi formájában megszűnik létezni az Intel különálló, grafikus vezérlőket fejlesztő és gyártó divíziója, a részleg feladatait kettébontva két másik szervezeti egység látja majd el - jelentette be a chipgyártó szerdán. A döntést a cég elsősorban azzal indokolja, hogy az új struktúrában agilisebben és hatékonyabban tudja felvenni majd a versenyt az Intel a piacot domináló két versenytárssal, az Nvidiával és az AMD-vel.

Az új szervezeti struktúrában a fogyasztói piacra szánt videovezérlőket fejlesztő szegmens az Intel kliensüzletágához kerül majd, vagyis ahhoz a részleghez, mely elsősorban PC-k számára készít CPU-kat, míg a professzionális gyorsítókkal foglalkozó csapat az adatközponti és MI-divízióba olvad bele - álla a közleményben.

arc_cimlapra

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az átalakításokkal együtt Raja Koduri, a videovezérlőknek dedikált divízió korábbi vezetője visszatér régi pozíciójába az Intelnél, azaz ő lesz a továbbiakban a felelős az architektúrák és chipdizájn-stratégia fejlesztéséért, kialakításáért a cégnél. Koduri 2017-ben csatlakozott az Intelhez, korábban többek között az Apple-nél és az AMD-nél is betöltött különböző vezető mérnöki pozíciókat.

Az Intel hosszú évek után hozta meg azt a stratégiai döntést tavaly, hogy rálép a gázra a különböző szegmensekbe szánt videogyorsítók mezőnyében, így a korábban megszokott, alapfeladatok ellátására képes integrált megoldások után megkezdődött az Arc márkanevű diszkrét vezérlők fejlesztése, melyek némi csúszással az idei évben kerültek piacra. 

A gyártó hosszú távú stratégiájában kiemelt szerepet szán ennek a GPU-szériának, melyet néhány éven belül a "nagyok" megoldásaival szemben minden tekintetben versenyképessé kíván tenni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.