Szerző: Koi Tamás

2022. december 12. 13:08

Bevásárolta magát a Londoni Értéktőzsdébe a Microsoft

Tíz évig tartó partnerségi megállapodást kötött egymással a Microsoft és a Londoni Értéktőzsde, melynek keretén belül a redmondi óriáscég csaknem 4%-os részesedést szerzett az üzemeltető szervezetben.

Hosszútávú megállapodás részeként szállít különböző felhős megoldásokat, termékeket a Londoni Értéktőzsde (LSEG) számára a Microsoft, mely a mintegy kétmilliárd dolláros ellenértéknek megfelelően közel 4%-os részesedést szerzett a helyi börzét működtető cégben - jelentették be hétfőn a felek.

A Londoni Értéktőzsde által kiadott közlemény szerint a Microsoft a partnerségi megállapodás részeként tíz éven keresztül biztosít különféle analítikai és felhős termékeket a szervezet számára, így a deal részeként az LSEG számos Azure, MI és Teams technológiához, licenchez férhet hozzá a következő évtizedben. 

lseg

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az üzlet egyik fontos velejárója, hogy az LSEG teljes adatplatformja és infrastruktúrája a Microsoft Azure ernyője alá kerül, emellett a két szervezet közösen dolgozik majd új, "professzionális kollaborációs munkaeszközök" fejlesztésén és üzembe állításán. Ezeket a fejlesztéseket a tervek szerint idővel a Microsoft Teams kollaborációs platformba integrálják majd.

A Microsoft és a Londoni Értéktőzsde hosszú évek óta szoros együttműködésben áll egymással, a kapcsolat szorosabbra fűzéséről több mint egy évvel ezelőtt indultak meg a tárgyalások - árulta el a sajtónak David Schwimmer, a börze vezérigazgatója.

Schwimmer hozzátette, a deal nem jelenti azt, hogy a Microsoft kizárólagosságot szerzett volna az LSEG felhős infrastruktúrájának üzemeltetése kapcsán, így a szervezet a jövőben is rendel majd különféle megoldásokat a konkurenciától - a Microsoft a megállapodás szerint ugyanakkor a következő tíz évben mintegy 2,8 milliárd dollár értékű megrendelésre számíthat a Londoni Értéktőzsde részéről.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról