Szerző: mz

2000. november 23. 20:11

Siemens leányvállalat mobil portálok fejlesztésére

[Siemens] A mobiltelefonok hamarosan alkalmasak lesznek autóbérlésre, hotelszoba vagy repülőjegy foglalására. Az újonnan alapított Siemens Mobile Travel Solution GmbH testreszabott, Internet-alapú utazási portálokat fejleszt ki mobiltelefonokra, így ezek fáradság nélkül, akár utazás közben is használhatók, mint útikönyv, és bármikor pillanatok alatt meg lehet változtatni a helyfoglalásokat is.

A mobil utazási portálok piaci potenciálját 2003-ra több, mint 1,5 milliárd dollárra becsülik. Akik a legtöbbet utaznak, azok használják leginkább az új megoldásban rejlő lehetőséget. Reinhold Rehm, a Siemens Mobile Travel Solutions igazgatója szerint: "Új szolgáltatásainkkal sokkal könnyebbé tesszük az életet." A mobil utazási portálok többféle mobilrádió-szabvánnyal is működőképesek – GSM használata esetén az SMS és a WAP funkciókat veszik igénybe. Szolgáltatásaik választéka a GPRS és az UMTS szabványok bevezetésével gyorsan növekszik majd.

Az új mobil szolgáltatás a Siemens Business Services által kifejlesztett utazási megoldáson, a "Scenic Interactive Travel"-en alapszik. Körülbelül 60.000 Siemens-alkalmazott veszi már igénybe az e-kereskedelmet, hogy előjegyezzék például repülőjegyüket üzleti útjukhoz, hotelszobát foglaljanak, autót béreljenek, vagy a Siemens intranetet használják; de a pillanatnyi utazási és időjárási információk szintén nagyban megkönnyítik az utazók életét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról