:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 23. 17:00

Enyhe visszaesés után ismét erőre kap a félvezetőpiac

A félvezetőpiac legutóbbi hónapban tapasztalt enyhe visszaesése után az észak-amerikai félvezetőgyártók rekordmennyiségű megrendelést vettek fel októberben, állítja a félvezetőket és az előálításukhoz szükséges alapanyagokat forgalmazó vállalatokat tömörítő Semiconductor Equipment and Materials International (SEMI).

A félvezetőgyártók októberben 3,04 milliárd dollár összértékű megrendelést kaptak, ezzel a havi megrendlések összértéke 17%-kal meghaladta a leszállított termékek értékét, ami növekedő piacra utal.

Összehasonlításképp: a megrendelések 5%-ot növekedtek 2000 szeptemberéhez képest és 89%-kal haladják meg az 1999 októberében elért 1,61 milliárd dolláros szintet - állítja a SEMI.

Az egész világra kiterjedő szállítások értéke három hónapos átlagban 2,59 milliárd dollárt tett ki, ami szintén 5%-kal magasabb a szeptemberi szintnél és 75%-kal több, mint az 1999 októberében regisztrált 1,48 milliárd dolláros adat.

Összességében ez jó hír a félvezetőgyártók számára, tekintve, hogy a legutolsó hónapban a növekedés kissé lelassult, és ennek nyomán számos elemző úgy nyilatkozott, hogy az IC piac a leülés felé halad.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.