:

Szerző: Vörös Péter

2000. november 23. 12:18

1984 óta először lesznek veszteségesek a technológiai befektetési alapok

Legalábbis erre mutat minden jel: ez év végére az 1984-es szintre csökken a befektetési alapok hozama. Hétfővel bezárólag 24%-ot csökkent a technológiai befektetési alapok eredménye az idén, az Internetre specializálódott befektetési alapoké pedig még többet. A helyzet azért is drasztikus, mert tavaly az átlagos hozam 135% volt.

Összehasonlításként: a technológiai részvényeket tartalmazó Nasdaq index 33%-kal csökkent január 1. óta. A technológiai befektetési alapok részaránya az összes amerikai befektetési alapokon belül mindössze 2%.

Ezen alapok portfolió menedzserei most azt (az egyébként teljesen jogosnak tűnő) érvet hangsúlyozzák mezőgazdasági hasonlattal, hogy a technológiai (és különösen Internet) részvények egy éppen csak a csírázási időszak utáni várakozási fázisnál tartanak és ilyenkor a korábbi növekedési szinteket nem lehet hozni, dacára annak, hogy a tőzsdepiac azt várja el tőlük.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.