Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 23. 04:22

Szaporodnak az uszító weboldalak

[Techweb] A los angelesi Simon Wiesenthal Center felmérése szerint egy év alatt közel megkétszereződött az agresszióra uszító internetes oldalak száma.

[Techweb] A los angelesi Simon Wiesenthal Center felmérése szerint egy év alatt közel megkétszereződött az agresszióra uszító internetes oldalak száma.

A tanulmány szerint ma közel 3000 gyűlöletet szító weboldal található net-szerte, főként az Egyesült Államokban, ahol a szólásszabadság jegyében olyan anyagok is a webre kerülhetnek, amelyeket Európában szinte mindenhol tiltanak.

Egyes szervezetek eszméik terjesztésére használják a webet, ugyanakkor mások "tudat alatt" hirdetik a gyűlöletet, amikor elektronikus aukciókon értékesítik náci emléktárgyaikat, zászlóikat, horogkeresztjeiket, jelvényeiket - szól a tanulmány.


Birodalmi pénzérmék - birodalmi eszmék?

A Wiesenthal Center tavaly az eBay-t kritizálta, amiért oldalain SS jelvények aukciója zajlott. Ugyanebben az időben sikerrel akadályozta meg, hogy a népszerű elektronikus könyváruház, az Amazon.com Adolf Hitler könyvét, a Mein Kampf-ot értékesítse német vevőknek, ugyanis a könyv ott tiltólistán van.

A legfrisebb felmérés szerint csak a Yahoo! oldalain 39 uszító honlap található meg, köztük számos rasszista és fasiszta eszméket propagáló weboldal is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról