:

Szerző: Koi Tamás

2022. november 9. 13:29

Újabb ütést kapott a Microsoft-Activision frigy

A brit után az EU-s versenyjog is beleáll a Microsoft és az Activision idén januárban bejelentett gigantikus üzletébe, miután a nemzetközösség versenyjogi szerve korántsincs róla meggyőződve, hogy az akvizíció - ahogy a vevő Microsoft állítja - nem torzítaná a versenyt a videojátékok piacán.

Átfogó, második körös vizsgálati szakaszba lépett a mai napon az Európai Bizottság versenyjogi szervének vizsgálata, mely azt hivatott eldönteni, hogy a Microsoft és az Activision idén januárban bejelentett akvizíciós megaüzlete hogyan befolyásolja a versenyt a kontinens videojáték-piacán. Ezzel ez immár a második, baljós előjel az akvizíció végleges kimenetelét tekintve a feleke számára, miután Nagy-Britanniában a helyi versenyhatóság szintén behatóan vizsgálja a dealt.

A Bizottság mai közleménye szerint az előzetes feltáróvizsgálat azt mutatta, hogy a 69 milliárd dollár értékű akvizíció 

számottevően csökkentheti a videojátékok és konzoljátékok piacán jelenleg tapasztalható versenyt. (...) Az előzetes vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy az akvizícióval a Microsoftnak meglenne minden lehetősége és indítéka is arra, hogy kiszorítsa konzolpiaci riválisait.

-fogalmaz a közlemény.

wedding_cake

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A brit versenyhatóság, a Competition and Markets Authority (CMA) már jó ideje hasonló következtetésre jutott: a szervezetnél szeptember 2-án indult meg a második körös vizsgálat, melynek első fázisa - az előzetes fenntartások megküldése - már le is zárult, nem éppen a Microsoft számára kedvező kimenetellel. 

Az EU-s versenyjog a tervek szerint 2023. március 23-ig dönt arról, hogy az akvizíciónak zöld utat ad-e, ám könnyen lehet, hogy addigra a vizsgálat okafogyottá válik, ha ugyanis a CMA előbb elgáncsolja az ügyletet, az alighanem idő előtt arra kényszeríti a feleket, hogy elálljanak a tervüktől.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.