:

Szerző: mz

2000. november 24. 16:26

Magyarországon az Asus jövő évi notebook modellje

A Sowah Kft. jóvoltából néhány röpke pillantást vethettem az Asus jövő évi notebook modelljére.

A Sowah Kft. jóvoltából néhány röpke pillantást vethettem az Asus jövő évi notebook modelljére.
Az új gép az L7000 sorozat tagjait hivatott felváltani, Ázsiában karácsonyra jelenik meg, hazánkban körülbelül januártól rendelhető. Az új modell lelke lényegében megegyezik az L7000 típusok belsejével, a processzorok továbbra is az Intel Celeron és Pentium III típusai körül kerülnek ki, 500 és 800 MHz közötti órajellel. Egyetlen apró - de hasznos - újdonság, hogy az eddigiektől eltérően az Asus belépő szintű modelljeiben egyszere is használható lesz a modem és a LAN kártya.

Mint a képeken látható, a készülék teljesen újratervezett házat kapott. Két oldalt lekerekített, formatervezett panelokat találunk, itt rejlik a CD és a floppy meghajtó, illetve a PCMCIA foglalatok. Hátul a már megszokott csatlakozók találhatók - érdekességet elöl láthatunk: a gép CD-meghajtóját közvetlenül, a notebook bekapcsolása nélkül is vezérelhetjük, és audio CD-lemezeket hallgathatunk vele. Mindehhez külön fejhallgatóra sincs szükség, hiszen a gép két előre néző, beépített hangszóróval rendelkezik az elülső panel két oldalán.

Az új típus végfelhasználói ára nettó 450.000 forinttól kezdődik majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.