Szerző: Vörös Péter

2000. november 22. 08:50

A Compaq ázsiai forgalma 41%-kal emelkedett

[Bloomberg] A világ legnagyobb PC gyártója a harmadik negyedévben 41%-os növekedést ért el az Ázsia-Csendes-óceáni régióban (ebbe a hagyományos amerikai statisztikai rendszer szerint Japán és Kína nem tartozik bele), ezzel ebben a időszakban a cég egyik leggyorsabban növekvő régiójává vált.

A cég szerint a növekedés nagy része Internet helyek futtatására használt erős számítógépek eladásainak köszönhető. A régió kb. 6%-át tette ki a cég 11,2 milliárd $-os globális negyedéves forgalmának.

Főként Dél-Koreában, Indiában és egyes dél-kelet-ázsiai országokban nőtt az Internet infrastruktúrával kapcsolatos bevásárlások nagysága. Az IDC piackutató cég szerint 2004-re Ázsiában (leszámítva megint csak Japánt) évi 34%-kal 95 millióra nő az Internetezők száma.

A mostani növekedés az első két negyedéves gyengébb eredményt részben ellensúlyozza: 12% ill. 14% volt a korábbi két negyedév növekedési eredménye a régióban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról