Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 6. 11:57

Októberben a Yettel is árat emel

Egyes tarifáknál előrehozza az először jövő évre meghirdetett inflációkövető áremelést a Yettel Magyarország. A cég októberben változtat az árain, szerencsére ezúttal még csak a tavalyi inflációt lekövetve.

Alig néhány napja emelte meg egyes, korábban értékesített díjcsomagjainak és opcióinak havi díját a magyar távközlési piac első számú szolgáltatója, a Magyar Telekom, rövidesen pedig csatlakozik hozzá a Yettel Magyarország is, mely október 3-tól korrigál egyes, már nem értékesített, ugyanakkor az előfizetők körében továbbra is tömegesen használt díjcsomagok havi díján.

A mobilszolgáltató weboldalán elhelyezett közlemény szerint a Yettel Hello Data Start, Yettel Hello Data Standard, Yettel Blue S, Yettel Blue L, Yettel Blue XXL, Yettel Blue+ L, Yettel Blue+ XXL, Yettel MyTariff XS, Klasszik 1, Klasszik 2, Smarttarifa 1, Smarttarifa Extra 1 és Yettel Light tarifacsomagok díjai a KSH Közleményben kihirdetett, 2021-es naptári évre vonatkozó átlagos fogyasztói árindex mértékével, azaz 5,1%-kal nőnek majd október elejétől.

Ez a tájékoztató alapján díjcsomagtól függően bruttó 110,10 és 988,87 forint közötti havidíj-emelkedést eredményezhet majd.


A Yettel a Telekomhoz hasonlóan többlépcsős áremelést vezet be tehát, melynek első fokozata - a régebbi tarifákat illetően - ősszel lép életbe, ezt követően pedig a szolgáltató minden naptári év elején fenntartja magának a jogot, hogy a megelőző év fogyasztói árindex-változását érvényesítse az ügyfelek felé - egy jogi kiskapunak köszönhetően akár abban az esetben is, ha egyébként határozott idejű szerződés vonatkozik az adott előfizetésre.

yettel_haz

A három nagy hazai mobilszolgáltató közül egyébként a Yettel az egyetlen, mely feltételes módba helyezi az inflációkövető áremelést szerződési feltételeiben, az inflációs várakozásokat illetve a többi piaci szereplő gyakorlatát alapul véve azonban borítékolható, hogy az operátor a jövő év elején (ismét) árat emel majd.

A magyar távközlési szolgáltatók a mostani díjemeléseket megelőzően gyakorlatilag évekig nem nyúltak a korábban bevezetett tarifák és opciók díjazásához, a Magyar Telekom például utoljára több mint tíz éve, 2011-ben változtatott utoljára meglévő tarifák havi díján - akkor az áfaemelés mellett szintén inflációs nyomásra hivatkozott a cég.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról