Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. július 20. 10:05

Smartboxokon is frissül a Telekom TV

Frissült a Telekom TV SmartBox beltéri egységeinek szoftvere, az új felület mellett olyan funkciók is jönnek, mint az egyéni csatornasorrend beállításának lehetősége, valamint az egyszerűsített bejelentkezés.

Ember legyen a talpán, aki képes kiigazodni a Magyar Telekom televíziós termékkínálatának fejlesztési fázisai között, mindenesetre a több mint egy évtizeddel ezelőtt belengetett többképernyős stratégia megvalósítása, illetve a felhasználói élmény egységes szintre hozása, továbbfejlesztése ha néhol kissé döcögősen is, de halad a szolgáltatónál.

A szolgáltató friss közleménye szerint a következő hetekben fokozatos terelési ütemterv szerint válik láthatóvá a SmartBox beltéri egységek frissített szoftvere a Telekom TV előfizetői számára. Június végén a Telekom a TV GO webes felhasználói felületét alakította át, hogy mobilon és PC-n egységes felhasználói felület fogadja a tévézőket, és most kerülnek sorra a beltéri egységek.

Az új szoftverkiadás középpontjában egy teljesen megújult felhasználói interfész áll, és az új felület a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyez a tartalmak bemutatására. Az előfizetők a nyitóoldalon továbbra is rögtön válogathatnak a szolgáltatás kínálatából, de az eddigi egysoros megjelenítés helyett már több információ jelenik meg a felületen, és valamennyire egyszerűbbé válik a különböző műfajok és aktuálisan futó műsorok közti navigálás.remote_tv

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Egyszerűsödik és gyorsabbá válik a bejelentkezési folyamat: első bejelentkezéskor az eszköz alapú azonosításnak köszönhetően a későbbiekben nem lesz szükség a Telekom fiók adatok megadására, a bejelentkezés gombra kattintva automatikusan megtörténik a háttérben. Ezen felül a rendszer indulását követően nem jelenik meg többé automatikusan a főmenü, mely a Telekomhoz érkezett visszajelzések alapján zavarta a felhasználók jelentős részét.

A cég még áprilisban jelentette be, hogy a tavaly bevezetett androidos beltéri egységek új szoftvert kapnak. Tévés portfólió terén meglehetősen aktív a Telekom, miután január 21-én kivezette a műholdas tévészolgáltatást, és azóta már csak IP-alapú tévés előfizetést köthetnek az új ügyfelek, ami tavaly novemberben lépte át az egymilliós küszöböt az előfizető háztartások számában. A vállalatnak a tavalyi harmadik negyedév végén 1 millió 288 ezer tévés ügyfele volt, melynek közel 80%-a már az IP-alapú televíziós platformon keresztül fogyasztott tartalmat. Áprilisban a tévés csomagok kínálata is átalakult.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról