Szerző: Koi Tamás

2022. április 6. 13:13

Új felületet és hiánypótló fejlesztéseket kap a Telekom TV

Jól megfontolt, de határozott lépésekkel halad a Magyar Telekom IPTV-platformjának fejlesztése - a cég által tavaly bevezetett androidos beltéri egységek új szofvert kapnak rövidesen, ami teljesen megújult felhasználói felületet és új funkciókat, hibajavításokat hoz majd.

Javában zajlik a külsősök bevonásával végzett szoftvertesztelési folyamata annak a jelentős szoftverkiadásnak, mely belátható időn belül (hogy pontosan mikor, az egyelőre még kérdéses) megérkezhet a Magyar Telekom IPTV-s platformjának tavaly bevezetett új, androidos beltéri egységeire.

Az új végberendezések éppen egy évvel ezelőtt kerülhettek először a végfelhasználókhoz, kifejezetten azzal a céllal, hogy a mostanra kiöregedett, előző generációs beltéri egységeket leváltsák, illetve azokhoz képest jövőtállóbb alapot nyújtsanak az új szolgáltatásokhoz. 

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az új szoftverkiadás középpontjában egy teljesen megújult felhasználói interfész áll, melyet kifejezetten a DT-csoport igényei szerint alakítottak ki és a későbbiekben több leányvállalatnál is elindul a tömeges bevezetése. Az új felület a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyez a tartalomajánló rendszerekre, igaz, egyelőre továbbra is csak a Telekom lineáris vagy on-demand kínálatában megtalálható tartalmak szerepelnek majd az alkalmazás nyitóoldalán.

Az új szoftver emellett egyszerűbbé teszi majd a bejelentkezést az eszközre azzal, hogy a platform használatához nem kell többé Telekom-fiók adatokat megadni, illetve a rendszer indulását követően nem jelenik meg többé automatikusan a főmenü, mely a Telekomhoz érkezett visszajelzések alapján zavarta a felhasználók jelentős részét.

Komoly hiányosságot pótol emellett a cég a csatornák egyéni sorrendbe rendezhetőségével, mely szintén a frissítés részét képezi majd - az új szoftverkiadással együtt ugyanakkor egyelőre nem érkezik Chromecast-támogatás (a mobilkliensek esetében) a platformra, emellett a Netflix és a Telekom megegyezésének hiányában a világ legnagyobb SVOD-szolgáltatójának applikációja továbbra sem lesz telepíthető az androidos eszközökre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról