Szerző: Vörös Péter

2000. november 21. 09:13

A globális high-tech kiadások 50%-kal fognak nőni 2004-re

Tavaly a globális információs és telekommunikációs technológiára (ITC) költött összeg 2,1 billió $ volt a World Information Technology and Services Alliance (WITSA, 41 tagországot tömörítő szervezet) szerint, ez minimum 50%-kal fog nőni 2004-re. Az ilyen jellegű kiadások jelenleg a világ bruttó hazai termékének 6,6%-át teszik ki (az USA-ban 9%-ot).

Az International Data Corp. (IDC) piackutató cég adatain alapuló tanulmány szerint 1999-ben az USA állt az élen 762 milliárd-os ICT kiadással, a második helyen Japán állt 362 milliárd $-ral, míg a harmadik helyen Németország végzett 139 milliárd $-ral. Őket Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország, Kanada, Kína, Brazília és Ausztrália követte az első tíz helyen. A helyzet annyiban változott 1997-hez képest, hogy Kína a 10.-ről a 8. helyre ugrott előre.

A világ leggyorsabban növekedő ICT piaca Vietnam volt, amely hét éven át év 35%-kal nőtt. A hét éves átlagos növekedés 10% feletti volt a következő országokban: Lengyelország, Kolumbia, India, Magyarország, Románia és Szlovákia. A WITSA szerint az ICT szektor növekedése továbbra is felülmúlja a többi gazdasági szektorokét és a jövőbeni növekedési potenciál még mindig rendkívüli.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról