Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 21. 02:52

Az Apple csökkentette kétprocesszoros PowerMac gépeinek árát

[CNet] Az Apple tegnap újabb árcsökkentéseket hajtott végre, ezúttal a kétprocesszoros PowerMac gépeinek árából enged el akár 500 dollárt is. Az év végéig tartó "akció" keretében a 450 MHz-es "duál" PowerMac gépért 350, míg az 500 MHz-es konfigurációért 500 dollárral kér kevesebbet az Apple.

A cég októberben is több árcsökkentést hajtott végre, 200 dollárral engedte lejjebb a Powerbook árát, a PowerMac G4 Cube gépért - Apple monitorral együttes vásárlás esetén - pedig 300 dollárral kér kevesebbet. Ezek az engedmények is év végéig érvényesek.

Az Apple főként a kereslet felélénkítésére törekszik most, hogy legutolsó negyedévében az értékesítési mutatók a várakozások alatt maradtak. A cég szerint a 30 millió dolláros árbevételcsökkenés egyik legfőbb oka a kétprocesszoros PowerMac konfigurációk sikertelenségében keresendő.

A szakértők már a gépek megjelenésekor megkérdőjelezték a második processzor szükségességét, tekintve, hogy a jelenlegi OS 9 operációs rendszer nem képes azt teljes mértékben kihasználni. A részvényesek legutolsó negyedéves gyúlésén még maga Steve Jobs, az Apple teljhatalmú elnök-vezérigazgatója is bevallotta, hogy az egy processzorral szerelt PowerMac gépek sokkal kelendőbbek drága kétprocesszoros társaiknál.

Az árcsökkentések után a 450 MHz-es "duál" PowerMac 2199 dollárba kerül, az 500 MHz-es gépért 2999 dollárt kérnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról