Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 30. 13:50

Leépít a Pokémon Go fejlesztője is

Négy projektet lő le, és több mint 80 embert bocsát el a Niantic költségcsökkentésre hivatkozva, ami a munkaerő-állománya nyolc százalékát jelenti.

A Niantic többször is nekifutott annak, hogy újabb kiterjesztettvalóság-játékokkal próbálja megismételni a Pokémon Go sikerét, az út azonban meglehetősen rögös: a cég friss bejelentése szerint négy futó projektjét törli, emellett elbocsátja alkalmazottainak nyolc százalékát, ami 75-80 embert érint. A Bloomberg szerint a törölt címek közé került a Punchdrunkkal közösen fejlesztett Transformers: Heavy Metal, valamint a Blue Sky és a Snowball kódnéven említett játékok.

Jonny Thaw, a Niantic kommunikációs vezetőjének nyilatkozata szerint a lépések célja, hogy kulcsfontosságú tevékenységeikre összpontosíthassanak és csökkentsék a kiadásokat. A prioritások közé tartozik többek közt a Pokémon Go, mellette pár újabb fejlesztéssel, például a Lightship nevű AR-platformmal, amikkel a cég a bizonytalan gazdasági helyzetet próbálja stabilabban átvészelni, de elmondása szerint továbbra is befektetni kíván a kiterjesztett valóság jövőjébe.

pikachu

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Pokémon Go stabil pillérként állta az elmúlt hat év megpróbáltatásait, minden évben több mint egymilliárd dollár feletti bevételt hozott. Az októberben megjelent Pikmin Bloomot eddig közel 5,6 millióan töltötték le és a játékon belüli költések 6,8 millió dollárt generáltak a Sensor Tower becslése szerint, de ez még mindig nem üti meg a Pokémon Go sikerét, ami az első két hónapban már több mint 500 millió dollárt hozott a konyhára. Mindeközben a Niantic nemrég leállította a Catan és a Harry Potter franchise-ra építő AR-játékok fejlesztését, de az NBA All-World és Peridot címekre egyelőre nem sújt le a kasza. 

A Niantic példája kicsit sem egyedi, leépítések sorozatát látni a játékfejlesztés és a technológia piacán költségoptimalizálásra hivatkozva: a Unity szintén a napokban jelentette be, hogy világszerte több száz dolgozóját küldi el, ahogy leépített a közelmúltban a Netflix, a Tesla, a Bolt, a PayPal, vagy az ARM.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.