:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 7. 11:32

Pandémia ide, pandémia oda, megállíthatatlan az ötéves Pokémon Go

Nem szűnik a Pokémon-őrület, a világ legsikeresebb AR-alapú geolokációs mobiljátéka most lett ötéves, de egyelőre stabil bevételi forrást jelent a fejlesztő Nianticnak.

Aki azt gondolja, hogy a Pokémon Go csupán gyorsan múló divat, arra alighanem alaposan rácáfol önmagában az a tény, hogy az AR-alapokra építő geolokációs mobiljáték ezen a héten tölti be az ötödik születésnapját, a játékosok pedig szűnni nem akaró lelkesedéssel gyűjtik a relikviákat és persze fizetnek a Nianticnak a virtuális javakért és eseményekért.

pokemon_backpack

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A SensorTower friss statisztikái szerint a Pokémon Go a megjelenése óta eltelt öt évben évente átlagosan egymilliárd dollár bevételt hozott a fejlesztőknek, eddigi legerősebb éve pedig éppen tavaly volt, miközben a koronavírus világjárvány a világ összes régiójában tombolt, és - legalábbis elvileg - aki csak tehette, otthon maradt az év nagy részében.

A tavalyi 1,3 milliárdos rekord árbevétel egyébként éves szinten 41%-os növekedésnek felelt meg, ennek csaknem a fele már összejött a 2021-es felső félévben, szóval jó eséllyel erős év lesz az idei is a Niantic számára, még ha a tavalyi növekedést nem is feltétlenül sikerül újra hozni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.