:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 24. 10:13

Csillagászati összeget pumpál stratégiai ágazatokba a Samsung

Középtávú beruházási stratégiájának újabb elemeiről rántotta le a leplet kedden a Samsung Electronics. A konglomerátum tavaly közölte, hogy a chipgyártáson kívül négy stratégiai ágazatba kíván jelentős összegeket invesztálni - most ismét emelt a lécen a társaság.

A korábban ismertetettnél is nagyobb összeget, 450 ezer milliárd koreai wont, azaz átszámítva mintegy 356 milliárd dollárt kíván a következő években új stratégiai ágazatokba fektetni a Samsung, így a cégcsoport a félvezetőgyártás mellett olyan technológiák, illetve iparágak felé fordítja a kormányt, mint a biogyógyszerészet vagy éppen a robotika.

A legnagyobb dél-koreai magánvállalat vezetése kedden közölte, a cég 2026-ig bezárólag tervezi elkölteni az új, stratégiai ágazatok fejlesztésére, megerősítésére szánt beruházási keretet, melynek része az a tavaly augusztusban bejelentett csomag, mely 2023-ig mintegy 206 milliárd dolláros fejlesztési erőforrást juttat az új területek számára.

biopharmacy

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x)

A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x) A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

A Samsung új beruházási stratégiájával a cég jövőbeni növekedésének ágyaz meg azokon a technológiához kapcsolódó kulcsterületeken, melyek az évtized második felében, illetve a következő évtizedben meghatározó szegmenssé nőhetik majd ki magukat - derül ki a társaság közleményéből.

A világ második legnagyobb chipgyártója, egyben legnagyobb memória- és okostelefongyártója nem közölte, hogy mely területekre pontosan mekkora fejlesztési keretet szán, a beruházások mintegy 80%-a azonban Dél-Koreára fókuszál majd, ezzel elsősorban a helyi iparnak és gazdaságnak adva újabb, jelentős löketet. A csomag részeként a Samsung mintegy 1,07 millió új munkahelyet teremthet majd az országban.

Bár ezt a közlemény nem részletezi, a Samsung korábbi kommunikációja alapján a társaság a sokáig szüneteltetett akvizíciós tevékenységet is újra fel kívánja pörgetni, mely a társaság legfelsőbb vezetésében az előző évtized végén kialakult, mostanra megoldódó krízis eddig hátráltatott.

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról