:

Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 24. 09:18

Gigantikus összeget költ el beruházásokra a Samsung

Elképesztő összegű beruházási tervet hagyott jóvá Dél-Korea legnagyobb konglomerátumának vezetése röviddel azután, hogy a cég első emberét kiengedték a börtönből: a Samsung a következő három évben 206 milliárd dollárt, azaz körülbelül 60 ezer milliárd forintot költ arra, hogy megerősítse jelenlétét a kulcs iparágakban, illetve új területekre törjön be.

Mintegy 206 milliárd dollárt, azaz napi árfolyamon átszámolva körülbelül 60 ezer milliárd forintot költ 2023-ig a Samsung négy, részben a pandémia miatt felértékelődött kulcsterületen növelje befolyását - jelentette be a konglomerátum vezetése kedden. A beruházás részeként a Samsung nagyjából 40 ezer új munkahelyet hozhat létre.

Az óriás összegű befektetés a vállalat tervei szerint hozzájárul majd ahhoz, hogy a Samsung a poszt-pandémia érában több iparágban is kvázi piacvezetőként tudja kiszolgálni a megnövekedett keresletet. Tipikusan ezek közé a területek közé tartozik a félvezetőgyártás, a cég ugyanakkor a biogyógyszerészet, a mesterséges intelligencia és a robotika területén is meg kívánja erősíteni, illetve bővíteni tervezi jelenlétét.

samsung_austin
a samsung meglévő komplexuma a texasi austinban

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A vállalatvezetés nem közölt részleteket arról, hogy mely területek hogyan részesülnek majd a forrásból, azt ugyanakkor már korábban előrevetítette a cég, hogy a következő tízéves távlatban 116 milliárd dollárnyi dél-koreai wont kíván költeni a chipgyártás felfuttatására, melynek része egy 17 milliárd dollár értékben felépülő texasi komplexum is.

A Samsung ezzel együtt előrevetítette azt is, hogy az összeg egy részét az újrainduló akvizíciós folyamatokra kívánja fordítani, melyeket öt éve gyakorlatilag leállítottak a cégnél. A vállalat a legfelsőbb vezetés szintjén az azóta eltelt időszakban komoly krízist élt át, így korrupció és vesztegetés miatt börtönbe került a cég élén álló "családfő", Lee Jae-yong, akit jó magaviselete miatt, illetve politikai, társadalmi nyomásra alig két hete helyeztek szabadlábra. 

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.