Szerző: Vörös Péter

2000. november 20. 06:19

A Sony CCD termelésének közel megkétszerezését tervezi

[Bloomberg] A cég jelenlegi havi CCD (charge-coupled device - töltéscsatolású/töltéscsatoló eszköz) termelése 1,7 millió, ezt a jövő év elejére 3,3 millióra szeretné növelni a japán óriás gyártó. A Sony készíti a világszerte eladott CCD-k 60%-át. A cég arra számít, hogy a kereslet egyre nő a CCD iránt, mivel a fogyasztók egyre gyorsabban térnek át a film-nélküli (digitális) fényképezőgépekre.

A Sony szerint a CCD kereslet jövőre 60 millió db lesz. Az IDC piackutató cég szerint a digitális kamerák globális forgalma 41,6 millió db-ra fog nőni az 1999-es 6,5 millió db-ról.

A Mavica ill. Cyber-shot digitális kamerákat készítő Sony azt is tervezi, hogy 2003 elején egy új gyárban elkezdi a CCD tömeges gyártását. A havi gyártás az új gyárban 200 ív 300 mm átmérőjű lapka lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról