Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 16. 13:43

A Play Store harmadát kiszórhatja a Google

Közel 900 ezer elhanyagolt alkalmazást tervez eltávolítani a Google, ahogy azt az Apple is teszi az App Store-ban.

Harmadával csökkenhet a Google Play Store-ban elérhető alkalmazások kínálata, miután a Google elrejti a két évnél régebben frissített szoftvereket, így azok nem lesznek letölthetők a felhasználók számára, amíg a fejlesztők nem nyújtanak be naprakész verziót az előírt határidőig. Mivel a Google Play 2012-ben indult el, de elődje, az Android Market már 2008 óta létezik, így az évek során számos magára hagyott szoftver halmozódott fel. Az Apple április végén jelentett be hasonló intézkedést, egyhónapos határidőt adott a fejlesztőknek a szükséges frissítések benyújtására, ellenben törlésre kerül az applikációjuk.

A Google alkalmazásboltjában 869 ezer, az Apple-nél pedig 650 ezer app lehet érintett. Mindkét cég esetében a fő ok a felhasználói biztonság erősítése: a régebbi alkalmazások nem használják ki az Android és iOS operációs rendszer, illetve a frissebb API-k fokozott védelmet nyújtó újításait, ezért megbújhatnak bennük olyan sérülékenységek, amelyek a naprakész szoftverekben nem.

google_app_eltunik

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A folyamat gyakorlati részével kapcsolatban a kritikusok több aggályt fogalmaztak meg. Az Apple bejelentése után iparági szinten kezdett tiltakozni a mobiljátékipar, ami olyan kész szellemi és művészeti termékekként hivatkozik a játékokra, melyek nem igényelnek folyamatos frissítést. Külön veszélyeztetett az elmúlt években szárnyaló indie játékok piaca, hiszen kis költségvetésű és fejlesztői bázisú projektekről van szó.

A Protopop Games fejlesztője Twitteren egy ellentmondásra is felhívta a figyelmet: míg az ő kétéves játéka megkapta az ultimátumot, húszéves konzoljátékok szerepelnek a kínálatban. Akárhogy is, egyelőre úgy tűnik, hogy egyik vállalat sem hajlandó változtatni az irányvonalon.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.