Szerző: Vörös Péter

2000. november 19. 19:36

CD-ROM a villányi borvidékről

Az Archimedia Kft. által most megjelentetett CD-ROM az egyik legnevesebb magyar borvidékről szóló ismeretanyagot nyújtja rendszerezve a felhasználónak - a cég egy korábbi CD-ROM kiadványa a magyar borral foglalkozott általánosságban, nem egy-egy borvidékre specializálva, az annál a kiadványnál megszokott igényességgel készült a mostani anyag is.

A villányi borvidék története, e századi sorsa, a borvidék leírása, a szőlőfajták leírása és borászportrék egyaránt megtalálhatók a CD-ROM-on. Unikumként egy Villány-Siklósi borútat is ajánlanak a szerzők, Harkánytól Palkonyától és Kistótfalutól Kisharsányig. A részletesen felsorolt "borúttagok" a Villány-Siklósi borúton nyújtanak különféle szolgáltatásokat (borkóstolás, falusi turizmus, értékesítés, szállás, lovas turizmus). A borút melletti egyéb látnivalókról (Ormánság, Matty, Beremend) is esik szó.

A számos képpel és filmrészlettel színezett kiadvány három nyelvű (magyar, német, angol), ára vinotékákban 3900,- Ft, az Archimedia-tól rendelve 3500,- Ft + postai költség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról