:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 21. 11:58

Nagyot zuhantak az okostelefonok eladási számai

Kedvezőtlen gazdasági ellenszéllel kellett megküzdeniük év elején a nagy mobilgyártóknak, az Apple és a Samsung viszont sikeresen állta a sarat, még növelték is részesedésüket.

2022 első negyedévében 11 százalékkal kevesebb okostelefon fogyott a megelőző év azonos időszakához képest - derül ki a Canalys piackutató előzetes számaiból. A lassulás több tényező számlájára írható, hiszen 2022 elején olyan gazdasági események is hatással voltak a piacra, mint az orosz-ukrán háború, az újabb kínai lezárások és a globális infláció.

A globális okostelefon-piac vezető gyártói továbbra is a Samsung és az Apple, akiknek a nehéz helyzet ellenére is sikerült növelniük összpiaci részesedésüket. A Canalys szerint az idei első negyedéves időszakban a Samsung a globális okostelefon-eladások 24%-át adta, szemben az egy évvel korábbi 22%-kal. A dél-koreaiak vezető helyéhez nagyban hozzájárultak a Galaxy S22 csúcsmobilok eladásai és a Galaxy A-széria iránti élénk érdeklődés.

okostelefon_canalys_2022_q1

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Azért a cupertinóiak sem panaszkodhatnak: 18 százalékra sikerült növelni részesedésüket a tavalyi 15 százalékról. A harmadik generációs iPhone SE a Canalys szerint továbbra is erős szereplő a középkategóriás mobilok mezőnyében, főleg hogy a legolcsóbb 5G-s iPhone-ról van szó, az 5G-s mobilok iránt pedig egyre nő a kereslet.

A toplista első öt helyezettjének másik három tagja rendre kis mértékben veszített részesedéséből: a Xiaomi egy százalékot, az OPPO szintén egy százalékot, a vivo két százalékot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.