:

Szerző: mz

2000. november 18. 17:57

DVD és CD: írja és olvassa a Pioneer új készüléke

A Pioneer New Media Technologies bejelentette a világ első olyan PC-s végfelhasználók számára készített készülékét, mely képes az írható és újraírható DVD, illetve az írható és újraírható CD lemezek kezelésére.

A készülék segítségével egy-egy DVD lemez egyetlen oldalára 4,7 Gbyte adat rögzíthető. Az írható DVD lemezeket - ugyancsak elsőként - kétszeres sebességgel kezeli a meghajtó. Az OEM piacra először 2001 első negyedévében kerülhet az új egység.

A DVD-R és DVD-RW formátumok a DVD Forum DVD specifikációi közé tartoznak, így kompatibilisek a legtöbb DVD videolejátszóval és DVD-ROM-meghajtóval. A cég szerint a különböző eszközök közötti kompatibilitás a legfontosabb abban, hogy az egyes formátumok sikerre juthassanak - ők is ennek jegyében fejlesztenek.

A meghajtó jellemzői: DVD-R (2x), DVD-RW (1x), CD-R (8 vagy 4x) és CD-RW (4x) lemezek írása, az összes szükséges formátum olvasása, ATAPI felület.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.