Szerző: mz

2000. november 18. 17:35

18 colos hibrid IBM LCD monitor

[IBM] Az IBM a napokban olyan 18 colos lapos monitort jelentett be, mely analóg és digitális jeleket egyaránt kezelni tud. A cég nem titkoltan elsősorban a pénzügyi területeken dolgozóknak szánja az új kijelzőt - nem csoda, hiszen egy ilyen monitort nem mindenki tud megfizetni. Az új LCD panelt az analóg bemenetnek köszönhetően a még régi típusú, analóg kimenetet biztosító VGA kártyával rendelkezők is használhatják, majd a gép bővítésekor és digitális jelekkel dolgozó VGA kártya vásárlásakor megtarthatják a kijelzőt - bár úgy vélem, aki meg tud vásárolni egy hasonló kijelzőt, az gond nélkül ki tud fizetni például egy Matrox G450-es kártyát is.

A T84H kijelző a hagyományos CRT monitorokhoz képest harmadannyi energiát fogyaszt, így sokkal kevesebb hőt is termel; ennek köszönhetően csökkenhet a légkondicionálók üzemeltetésének költsége is - nohát, miket tud meg az ember, ezért is érdemes új monitort venni. A kijelző látható területe valóban 18 colos átmérőjű, legnagyobb felbontása 1280 x 1024 pixel. Fényereje 235 cd/m2, képe minden irányból 80 fokban látható jól, illetve megfelel a TCO-99 és MPR-II szabványoknak. Ára 3197 eurótól kezdődik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról