Szerző: Koi Tamás

2022. március 24. 13:37

Megsokszorozza a nagyképernyős mobilnet adatkeretét a Vodafone

Megújította elsősorban internetelérésre használt hordozható eszközökbe (de nem okostelefonokba) szánt mobilnet-portfólióját a Vodafone Magyarország. A cég a korábbinál sokkal nagyobb adatkeretet biztosít az új konstrukcióval.

Két új adatcsomagot vezetett be március közepén kínálatába a Vodafone Magyarország, a cég szerint ezzel reagálva a "megváltozott ügyféligényekre" és a megnövekedett adatfogyasztásra. A Mobilnet 150 GB + 1500 GB a társaság szerint akár vezetékes internet helyettesítésére is megfelelő, mivel a 150 GB csúcsidőben (vagy ahogy a szolgáltató fogalmaz, főidőben) felhasználható adatmennyiség felett további 1500 GB áll rendelkezésre csúcsidőn kívül - kizárólag belföldön.

Az 1,5 TB-nyi adatkeret a 22:00-tól 08:00-ig terjedő idősávban használható fel, ugyanakkor a szolgáltató itt is, miként a díjcsomag elődjénél, a 2016-ban bevezetett HomeNetnél is alkalmazza az ún. dinamikus szolgáltatásminőség-szabályozást, mely leegyszerűsítve annyit tesz, hogy hálózati torlódás esetén a díjcsomag előfizetőjét alacsonyabb prioritási szintre sorolja, mint a hagyományos előfizetőket.

vf_sim

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Mobilnet 150 GB + 1500 GB havi díja 7990 forint, vagyis az új konstrukció bevezetésével megszűnt HomeNethez képest havi 1000 forint felárat kér a szolgáltató, igaz, utóbbi összesen kínált havonta legfeljebb 150 GB leforgalmazható adatmennyiséget, amiből 50 GB csúcsidőben, 100 GB csúcsidőn kívül volt elérhető.

A Vodafone új díjcsomagjához hasonló konstrukció a Yettel Hordozható Internet 150 GB, mely csúcsidőben és csúcsidőn kívül 150-150 GB adatkeretet biztosít havi 7590 Ft-ért. Aki kizárólag otthon kívánja használni a mobilnetet vezetékes elérés helyett, vagy azt kiváltva, választhatja a Yettel OtthonNet-et is, mely korlátlan adatforgalmat biztosít, meghatározott földrajzi korlátok mellett. A Magyar Telekomnak nincs hasonló, önálló mobilnet-csomagja, helyette a korlátlanságot biztosító Gigaerős Nethez kérhető egy vagy két további SIM (MultiSIM), melyeknél nem tiltja a netmegosztást a szolgáltató.

A Vodafone a Mobilnet 150 GB + 1500 GB mellett elérhetővé tette az új Digitális Jólét Alapcsomagot, mely a korábbi 1 GB-os havi adatkeret ötszörösét biztosítja az előfizetőknek 1990 Ft-ért cserébe.

a címlapról