Szerző: Koi Tamás

2022. március 7. 14:32

Lezárult a Huawei pátyi üzemének a fejlesztése

Lezárult a Huawei Technologies Európai Ellátó Központja (ESC) pátyi üzemének a digitalizációs fejlesztése, a kínai gyártó ezzel állítása szerint sokkal hatékonyabbá és biztonságosabbá teheti a termelést az üzemben.

Tavaly januárban Magyarországon elsőként indult el valós környezetben ipari felhasználású 5G magánhálózat a Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának (ESC) pátyi létesítményében - privát 5G hálózat kiépítése egy több lépcsős, több százmillió forintos összértékű beruházást alapozott meg a logisztikai- és gyártóközpontban. A létesítmény most befejeződött teljes körű digitalizációjának keretében számos továbbfejlesztett megoldást vezettek be a gyártás és a logisztikai folyamatok támogatására.

Az üzemben a fejlesztésnek köszönhetően egy saját maghálózat és egy, a felhőhöz hasonló, úgynevezett helyi, edge computing rendszer működik együtt. A logisztikai részlegen működő négy önvezető targonca a rendkívül gyors, és gyakorlatilag nulla késleltetéssel működő 5G-hálózaton keresztül kapcsolódik a szerverhez, a rájuk szerelt kamerák képét pedig a hálózaton továbbítják egy központi számítógéphez, ami kiszámolja és megadja az útjukat. Az önvezető járműveknek köszönhetően a létesítményben a beérkezéstől a tárolásig, majd az alkatrészek összegyűjtéséig és az összeszerelési pontokra szállításáig teljesen automatizált az anyagmozgatás folyamata.

hw_paty
fotó: huawei

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Szintén az 5G-hálózatra kapcsolódnak azok a gyártás folyamatosságát biztosító mobil munkaállomások, amelyek a nagyobb méretű anyagok összeszerelését támogatják, így nem az anyagot mozgatják a gyárban, hanem a munkaállomás megy helybe elvégezni a feladatot - írja közleményében a kínai cég.

Emellett mesterséges intelligenciával támogatott vizuális képfeldolgozóval felszerelt munkaállomások segítik a minőségbiztosítási feladatokat is, ami azt jelenti, hogy emberi szem helyett nagyfelbontású kamerákkal készül kép az elkészült termékről, majd a gépi látással felszerelt eszköz kiszűri a hibás termékeket, vagy csomagolást, illetve veti össze az elkészült munkadarabokat az eredeti prototípussal. 

Az 5G hálózat és a hozzá kapcsolódó fejlett ipari megoldások számos kézzelfogható előnnyel járnak a cég szerint. Így bevezetésük óta többek között jelentősen csökkent a raktári és termelési átfutási idő, 50 százalékkal csökkent a hibarizikó egyes terméksorokon, valamint a kiemelkedő munkabiztonság és a javult munkahelyi ergonómia. Szintén kulcsfontosságú előrelépés a privát 5G hálózat jóvoltából a teljes gyárat érintő kiemelkedően magas adatbiztonság.

A pátyi létesítmény a Huawei legnagyobb hasonló logisztikai egysége az anyaországon kívül. Az üzem 2009-ben kezdte meg a működését, és jelenleg mintegy kétezer munkavállaló dolgozik benne.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról