Szerző: Koi Tamás

2022. február 3. 12:02

Nem tudott elég PS5-öt gyártani, tehát nőtt a Sony profitja

Továbbra is szenved a Sony a globális chiphiánytól, a japán multicég az ellátási láncban tapasztalható súlyos problémák miatt nem tud elegendő PlayStation játékkonzolt gyártani - öröm az ürömben, hogy mindez pozitívan hat a cég profittermelő képességére.

A tavalyi negyedik negyedévben (mely a vállalat harmadik üzleti negyedévével esik egybe) sem tudott a terveknek megfelelő mennyiségű PlayStation 5 játékkonzolt gyártani és leszállítani a Sony, ezzel kijelenthető, hogy a japán cég a komponensellátási problémákból adódóan képtelen volt eladásokban utolérni az előző generációs PS4 konzolokat.

Az ünnepi szezont tartalmazó utolsó naptári negyedévben a Sony összesen 3,9 millió PS5 játékkonzolt tudott leszállítani, melyek a gép hiánytermék jellegéből adódóan gyakorlatilag azonnal gazdára is találtak. Ezzel a PS5 teljes eddigi életciklusát tekintve 17,3 millió példányban kelt el, míg a PS4-ből ugyanennyi idő alatt 20,2 millió darab talált gazdára.

ps5_editions

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A japán cég PlayStation üzletágának negyedéves árbevétele ennek megfelelően mintegy 8%-kal, 7,09 milliárd dollárnak megfelelő japán jenre csökkent, míg a fenti hatás révén a nyereség 12,1%-kal, mintegy 810 millió dollárnak megfelelő japán jenre nőtt. Ennek oka, hogy a termékbevezetési fázis e szakaszában a Sony kénytelen veszteséggel árulni a hardvert annak reményében hogy azt a hosszú távú szoftvereladások kompenzálhatják a későbbiekben.

A Sonynál ezzel együtt arra számítanak, hogy a PS5 konzolokból még az idei évben is a piaci igényhez képest kevesebbet tudnak majd gyártani, így a tavalyi egész évben tapasztalható hiány idén is tart majd - legfőképpen az év első felében.

A vállalat a 2022-as üzleti évre vonatkozó 14,8 milliós PS5 darabszám-előrejelzést ennek megfelelően 11,5 millió darabra korrigálta.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.