Szerző: Koi Tamás

2021. május 10. 13:10

Tartósan hiánycikk maradhat a PS5

Várhatóan az egész idei évben folyamatos készlethiány lehet a Sony tavaly ősszel megjelent, új generációs PlayStaiton 5 konzoljátékából, mely iránt továbbra is erősebb a kereslet, mint amit az előző modellnél tapasztalt a japán cég.

Rövid távon nem lehet arra számítani, hogy a Sony új generációs játékkonzoljából, a PS5-ből a keresletnek megfelelő mennyiség készülhet, a tavaly ősszel piacra került újdonság idén szinte biztosan nem lesz széles körben elérhető - tájékoztatta a japán vállalat vezetése elemzők egy csoportját a cég legutóbbi üzleti jelentését követő, nem publikus konferenciahíváson.

A Bloomberg informátorai szerint a vállalat az elemzői konferenciabeszélgetésen leszögezte, "rendkívül nehéz" kiszolgálnia a PS5 iránti folyamatosan élénk keresletet, ami nem fog csitulni egész évben - a problémán a japán vállalat tehát a konzolgép premierjét követően fél évvel sem tud úrrá lenni, részben olyan, rajta kívülálló tényezők miatt, mint a koronavírus világjárvány gerjesztette globális félvezetőhiány.

sony_ps5_doboz

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Sony a március végén véget ért pénzügyi évében 7,8 millió PS5 játékkonzolt értékesített, és az üzleti jelentés közzétételekor a cég még úgy számolt, hogy a játékgép az első teljes üzleti évben 14,8 millió példányban kelhet el. Ezzel az eladási várakozok lényegében a PS4 első éves teljesítményének szintjén lettek meghatározva - az előző generációs Sony játékkonzolból az első teljes évben szintén 14,8 millió darab fogyott, igaz, az első néhány hónapot leszámítva az ellátás akkor - 2014-ben - mindvégig folyamatosnak tűnt. 

A PS5 kezdeti ellátási nehézségeit értékelve eleinte még úgy tűnt, a Sony hamar úrrá lehet a nehézségeket. A cégvezetés több év eleji nyilatkozatban is optimistán értékelte a jövőbeli készletfelfutást, így a vállalatnál akkor arra számítottak, hogy hónapról-hónapra javulhat majd az ellátás.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.