Szerző: Koi Tamás

2021. május 10. 13:10

Tartósan hiánycikk maradhat a PS5

Várhatóan az egész idei évben folyamatos készlethiány lehet a Sony tavaly ősszel megjelent, új generációs PlayStaiton 5 konzoljátékából, mely iránt továbbra is erősebb a kereslet, mint amit az előző modellnél tapasztalt a japán cég.

HIRDETÉS

Rövid távon nem lehet arra számítani, hogy a Sony új generációs játékkonzoljából, a PS5-ből a keresletnek megfelelő mennyiség készülhet, a tavaly ősszel piacra került újdonság idén szinte biztosan nem lesz széles körben elérhető - tájékoztatta a japán vállalat vezetése elemzők egy csoportját a cég legutóbbi üzleti jelentését követő, nem publikus konferenciahíváson.

A Bloomberg informátorai szerint a vállalat az elemzői konferenciabeszélgetésen leszögezte, "rendkívül nehéz" kiszolgálnia a PS5 iránti folyamatosan élénk keresletet, ami nem fog csitulni egész évben - a problémán a japán vállalat tehát a konzolgép premierjét követően fél évvel sem tud úrrá lenni, részben olyan, rajta kívülálló tényezők miatt, mint a koronavírus világjárvány gerjesztette globális félvezetőhiány.

sony_ps5_doboz

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Sony a március végén véget ért pénzügyi évében 7,8 millió PS5 játékkonzolt értékesített, és az üzleti jelentés közzétételekor a cég még úgy számolt, hogy a játékgép az első teljes üzleti évben 14,8 millió példányban kelhet el. Ezzel az eladási várakozok lényegében a PS4 első éves teljesítményének szintjén lettek meghatározva - az előző generációs Sony játékkonzolból az első teljes évben szintén 14,8 millió darab fogyott, igaz, az első néhány hónapot leszámítva az ellátás akkor - 2014-ben - mindvégig folyamatosnak tűnt. 

A PS5 kezdeti ellátási nehézségeit értékelve eleinte még úgy tűnt, a Sony hamar úrrá lehet a nehézségeket. A cégvezetés több év eleji nyilatkozatban is optimistán értékelte a jövőbeli készletfelfutást, így a vállalatnál akkor arra számítottak, hogy hónapról-hónapra javulhat majd az ellátás.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 14:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.