Szerző: Koi Tamás

2021. május 10. 13:10

Tartósan hiánycikk maradhat a PS5

Várhatóan az egész idei évben folyamatos készlethiány lehet a Sony tavaly ősszel megjelent, új generációs PlayStaiton 5 konzoljátékából, mely iránt továbbra is erősebb a kereslet, mint amit az előző modellnél tapasztalt a japán cég.

Rövid távon nem lehet arra számítani, hogy a Sony új generációs játékkonzoljából, a PS5-ből a keresletnek megfelelő mennyiség készülhet, a tavaly ősszel piacra került újdonság idén szinte biztosan nem lesz széles körben elérhető - tájékoztatta a japán vállalat vezetése elemzők egy csoportját a cég legutóbbi üzleti jelentését követő, nem publikus konferenciahíváson.

A Bloomberg informátorai szerint a vállalat az elemzői konferenciabeszélgetésen leszögezte, "rendkívül nehéz" kiszolgálnia a PS5 iránti folyamatosan élénk keresletet, ami nem fog csitulni egész évben - a problémán a japán vállalat tehát a konzolgép premierjét követően fél évvel sem tud úrrá lenni, részben olyan, rajta kívülálló tényezők miatt, mint a koronavírus világjárvány gerjesztette globális félvezetőhiány.

sony_ps5_doboz

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A Sony a március végén véget ért pénzügyi évében 7,8 millió PS5 játékkonzolt értékesített, és az üzleti jelentés közzétételekor a cég még úgy számolt, hogy a játékgép az első teljes üzleti évben 14,8 millió példányban kelhet el. Ezzel az eladási várakozok lényegében a PS4 első éves teljesítményének szintjén lettek meghatározva - az előző generációs Sony játékkonzolból az első teljes évben szintén 14,8 millió darab fogyott, igaz, az első néhány hónapot leszámítva az ellátás akkor - 2014-ben - mindvégig folyamatosnak tűnt. 

A PS5 kezdeti ellátási nehézségeit értékelve eleinte még úgy tűnt, a Sony hamar úrrá lehet a nehézségeket. A cégvezetés több év eleji nyilatkozatban is optimistán értékelte a jövőbeli készletfelfutást, így a vállalatnál akkor arra számítottak, hogy hónapról-hónapra javulhat majd az ellátás.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról