Szerző: Vörös Péter

2000. november 17. 07:58

A Global Crossing elkezdi a Lucent legújabb optikai rendszerének tesztelését

[CNET] A világ egyik legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója e héten Európában megkezdi a Lucent Technologies legújabb optikai rendszerének tesztelését. Az új, 40 Gb kapacitású rendszerekkel kapcsolatban már korábban is voltak találgatások, de eddig a Lucent nem tette közzé azt, hogy melyik hálózati szolgáltató teszteli a berendezéseket.

A Lucent számára igen fontos lépés a berendezések bevezetése és tesztelése, mivel egy olyan területről van szó (ti. optikai hálózatok), amely egykor a cég erőssége volt. A legújabb rendszertől azt várja a amerikai hálózati berendezés gyártó óriás, hogy visszanyerheti a rivális kanadai Nortel Networks-től a piac egy részét. A Lucent hagyományos versenytársai az integrált hálózati szolgáltatások piacán a Nortel és Cisco, no és számos kisebb cég, mint pl. a Sycamore Networks és a Corvis. Az észak-amerikai optikai hálózat piacon az első helyen a Nortel áll, míg a Lucent részesedése mindössze 14%.

A Lucent szóvivője szerint a rendszer tesztelése min. az év végéig tart, a berendezés piacra dobása jövőre várható. A Global Crossing az új rendszert egy Brüsszel és Antwerpen közötti 71 km-es vonalon teszteli, a teszt eredményeit egy november végi barcelonai kiállításon teszik majd közzé.

A Lucent azt is bejelentette, hogy a japán KDDI-vel és az orosz TransTeleCom hálózati szolgáltatókkal kötött megállapodást hálózat kiépítésére optikai rendszerekkel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról