:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 30. 12:27

Szintet léptek az LG OLED kijelzői

Bemutatta következő generációs OLED paneljeit az LG, amelyekkel nagyobb fényerőt és alacsonyabb válaszidőt ígér a cég.

Az LG Display OLED EX márkanéven dobja piacra legújabb kijelzős fejlesztését, mely a jövő év második negyedévtől kezdve minden új OLED televízióban megtalálható lesz. Az OLED EX (Evolution eXperience) fő vonzereje a "rendkívül gyors" válaszidő, valamint a 30 százalékkal magasabb fényerő. A vállalat ugyancsak az előnyök közé sorolja, hogy új fejlesztésével 30 százalékkal szűkebbre szabható a paneleket körülölelő káva.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A gyártó által megosztott háttér-információk alapján az egyik jelentős technikai változást a panel felülete alatti deutériumvegyületek alkalmazása jelenti. A vállalat fejlesztőlaborjában finomítottál a deutérium vízből történő hatékony kivonásának és stabilizálásának szerves fénykibocsátó eszközökben való alkalmazását. A hidrogénizotóp deutérium ritka anyag, ezért az LG eljárása fontos a panelek gazdaságos gyárthatóságának szempontjából. A deutérium finomhangolásának köszönhető, hogy úgy nőhetett a maximális fényerő, hogy közben a panelek disszipációja csak kisebb mértékben emelkedett.

lg_ex

Az OLED-technológiájú kijelzők legnagyobb előnye, hogy a pixelek egyenként vezérelhetőek, így azok bármekkora területen képesek "valódi feketét" nyújtani. A csúcsfényerő terén azonban már sokkal kevésbé versenyképes az OLED, különösen az újabb, kvantumpontos LED-technológiával szemben, ezért lehet fontos az LG fejlesztése.

Bár az ígéret, miszerint a jövőre megjelenő OLED televíziók mindegyikbe az új panel kerül, arra utal, hogy a vállalat magabiztos új technológiáját illetően, arról egyelőre nincs információ, hogy más eszközökbe bekerül-e az OLED EX, ha pedig igen, mikor.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.