Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 15. 14:02

A Google Stadia is beköltözik az LG okostelevízióiba

Pár héten belül újabb két szolgáltatással gazdagodott az LG okostelevízióinak kínálata: az érintett készülékek az Apple Music mellett már a Google Stadia felhős játékplatformját is támogatják.

Egy mai közleménye szerint az LG huszonkét országban, köztük hazánkban tette elérhetővé a Google Stadia felhőalapú játékszolgáltatást a webOS 5.0 és webOS 6.0 operációs rendszert futtató okostévéin. Az LG Content Store-ból letölthető Stadia alkalmazás több mint 200 népszerű játékot - köztük a Cyberpunk 2077, a Resident Evil Village, az Assassin's Creed: Valhalla, a Hitman 3 és a Baldur's Gate 3 - tartalmaz.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az ingyenesen játszható játékokkal és demókkal egyaránt folyamatosan bővülő felhőplatform tartalmaihoz nem szükséges letölteni az egyes címeket, a Stadia-val és LG tévékkel kompatibilis (Bluetooth) kontroller birtokában szinte azonnal kezdődhet a játék. A Stadia Pro verzióra előfizető felhasználók már egy több mint 30 játékból álló, folyamatosan bővülő könyvtárhoz kapnak hozzáférést, amelyet minden hónapban új címekkel és kiegészítőkkel tölt fel a szolgáltató.

lg-tv_stadia

Az LG friss bejelentése annak fényében érdekes, hogy pár hete még a konkurens GeForce Now támogatásáról adott hírt a gyártó. A novemberi bejelentés alapján a cég közösen dolgozik az Nvidiával egy olyan okostévés appon, mellyel jó játékélmény mellett lesz használható a GeForce Now. A tervek szerint a beta verzió még idén elérhető lesz az LG Content Store-ban a gyártó idei 4K OLED, QNED Mini LED, valamint NanoCell modelljeivel.

Mindezek mellett a dél-koreai cég múlt héten jelentette be, hogy tovább bővítette a webOS platform által kínált otthoni szórakozási lehetőségek körét, melynek hála már az Apple Music zenestreaming-szolgáltatás is elérhető egyes LG okostelevíziókon. A gyártó közleménye szerint az LG Content Store-on keresztül bármelyik, a webOS okostévé- platform legalább 4.0-ás verzióját futtató LG televízióra letölthető az Apple Music alkalmazás.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról