:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 13. 13:41

Az Nvidia nem hagyja magára a belépőszintet

Iparági pletykák szerint az Nvidia hamarosan egy újabb belépőszintű videókártyát dob piacra.

A VideoCardz.com információ szerint a GeForce MX550 az Ampere GPU-széria legkisebb, GA107 kódnevű tagjára épül majd. Amennyiben az előzetes adatok helytállóak, a belépőszintű kártyára kerülő variáns a GeForce RTX 3050-hez hasonlóan 16 darab aktív Compute Unittal rendelkezik majd, amely összesen 2048 darab CUDA magot jelentene.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az órajelet tekintve alacsonyabb lehet majd az GeForce MX550 értéke, a napvilágot látott adatok szerint ugyanis 1500 MHz-en megáll majd a GPU csúcsértéke, szemben az RTX 3050 1740 MHz-ével. Ennél játékokban nagyobb érvágást jelenthet majd a GPU mellé pakolt memória kapacitása, a GDDR6-os chipekből ugyanis mindössze 2 gigabájt juthat az az MX550-re.

nv_gpu_(1)

Amennyiben lehet hinni az első szintetikus teszteknek, az MX550 nagyjából 15 százalékkal lesz az előd MX450 előtt, legalábbis erről árulkodik a Geekbench alatt elért OpenCL pontszám. Az Nvidia elsősorban bizonyos notebookokhoz értékesítheti majd a GeForce MX550-et, a felsorolt adatok ugyanis egy még megjelenésre váró Lenovo laptopnak hála láthattak napvilágot.

Az Nvidia vélhetően azért is igyekszik piacra dobni az GeForce MX550-et, mert az Intel egy hasonló súlycsoportú terméken dolgozik. Az Arc Alchemist (DG2-128) várhatóan ugyancsak valamikor a jövő év első negyedévében kerülhet piacra, így a két vállalat bizonyosan összecsap majd a belépőszinten is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.