Szerző: Barna József

2000. november 16. 22:42

A Rambus Inc. megvesztegeti a bírákat?

Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) hivatalos határozatban feddte meg a Rambus Inc.-et nyilvánvaló bírói megvesztegetés miatt, továbbá szigorításokat helyezett kilátásba arra az esetre, ha a cég újabb DRAM szabadalmi pert nyújt be a bizottsághoz.

Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) hivatalos határozatban feddte meg a Rambus Inc.-et "nyilvánvaló bírói megvesztegetés" miatt, továbbá szigorításokat helyezett kilátásba arra az esetre, ha a cég újabb DRAM szabadalmi pert nyújt be a bizottsághoz.

Sidney Harris bíró szerint ugyanis a cég azért vonta vissza a Hyundai Electronics Industries ellen benyújtott szabadalomsértési keresetét, mert az ügy véletlenül éppen hozzá került. Harris igen keménykezű döntéshozó hírében áll, és már több esetben is a felperest marasztalta el szabadalomsértési perekben.

A Rambus tudniillik akkor adta be a Hyundai elleni keresetét, amikor a megszokott rend szerint az Paul Luckern bíró elé került volna, csakhogy a bizottság az utolsó pillanatban Luckern-t egy másik ügy kivizsgálására rendelte ki. Így került a kereset Harris elé. Ezt követően a Rambus váratlanul "bizalmas stratégiai okokra" hivatkozva visszavonta azt.

Harris bíró szerint "e tények és körülmények nyilvánvaló bírói megvesztegetési kísérletre utalnak."

[Forrás: EBNews]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról