Szerző: Koi Tamás

2021. december 6. 10:13

Tapasztalt akadémikus került az NMHH élére

Áder János köztársasági elnök múlt hét végén kinevezte a hírközlési területet is szabályozó Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, mint konvergens hatóság új elnökét.

December 4-től új elnök állt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság élére - Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor kormányfő javaslatára múlt hét végén kinevezte a konvergens hatóság elnöki posztjára a korábban legesélyesebbnek tartott jelöltet, Koltay Andrást, akinek megbízatása ugyanúgy kilenc évre szól, mint elődjének, Karas Monikának, aki végül nem töltötte ki teljes hivatali idejét, miután október 31-ével lemondott.

A jogász végzettségű szakember elnöki kinevezéséig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora volt. Az LL.M. (Master of Law) fokozatot 2007-ben szerezte a University College Londonon, a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézetében szintén folytatott tanulmányokat. PhD-fokozatát 2008-ban szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán. Legfőbb kutatási területei a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok kérdéseihez kapcsolódnak.

koltay

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Koltay 2016-tól a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja, 2017 óta a Magyar Paralimpiai Bizottság Jogi- és Etikai Bizottságában tag. 2010 és 2019 között az NMHH Médiatanácsának tagjaként dolgozott - vagyis a hatóságot belülről jól ismerő szakemberről van szó.

A konvergens hatóságnak Koltay immár sorozatban a harmadik olyan elnöke, aki elsősorban a médiaszabályozás, médiaügyekben mozog otthonosan, és bár a hatóság szervezeti felépítésében van helye egy hírközlési ügyekért felelős elnökhelyettesnek, ez a pozíció 2013. szeptember 10. óta betöltetlen.

Ekkor távozott az NMHH-tól közös megegyezéssel Mátrai Gábor, aki a szervezet alapító elnöke, Szalai Annamária felkérésére töltötte be ezt a posztot 2010-től. Koltay egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy csapatában milyen személyi változásokat tervez, ezzel együtt kíván-e új hírközlési elnökhelyettessel együtt dolgozni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról