Szerző: Koi Tamás

2021. december 6. 10:13

Tapasztalt akadémikus került az NMHH élére

Áder János köztársasági elnök múlt hét végén kinevezte a hírközlési területet is szabályozó Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, mint konvergens hatóság új elnökét.

December 4-től új elnök állt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság élére - Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor kormányfő javaslatára múlt hét végén kinevezte a konvergens hatóság elnöki posztjára a korábban legesélyesebbnek tartott jelöltet, Koltay Andrást, akinek megbízatása ugyanúgy kilenc évre szól, mint elődjének, Karas Monikának, aki végül nem töltötte ki teljes hivatali idejét, miután október 31-ével lemondott.

A jogász végzettségű szakember elnöki kinevezéséig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora volt. Az LL.M. (Master of Law) fokozatot 2007-ben szerezte a University College Londonon, a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézetében szintén folytatott tanulmányokat. PhD-fokozatát 2008-ban szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán. Legfőbb kutatási területei a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok kérdéseihez kapcsolódnak.

koltay

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Koltay 2016-tól a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja, 2017 óta a Magyar Paralimpiai Bizottság Jogi- és Etikai Bizottságában tag. 2010 és 2019 között az NMHH Médiatanácsának tagjaként dolgozott - vagyis a hatóságot belülről jól ismerő szakemberről van szó.

A konvergens hatóságnak Koltay immár sorozatban a harmadik olyan elnöke, aki elsősorban a médiaszabályozás, médiaügyekben mozog otthonosan, és bár a hatóság szervezeti felépítésében van helye egy hírközlési ügyekért felelős elnökhelyettesnek, ez a pozíció 2013. szeptember 10. óta betöltetlen.

Ekkor távozott az NMHH-tól közös megegyezéssel Mátrai Gábor, aki a szervezet alapító elnöke, Szalai Annamária felkérésére töltötte be ezt a posztot 2010-től. Koltay egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy csapatában milyen személyi változásokat tervez, ezzel együtt kíván-e új hírközlési elnökhelyettessel együtt dolgozni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról