:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 16. 22:13

Mobil DVD/CD-RW meghajtó az Addonics-tól

Az Addonics ma bejelentette hordozható DVD/CD-RW meghajtóját. Az egységt USB, CardBus vagy FireWire csatolón keresztül képes kommunikálni. A meghajtó az írható CD-ket 12x, az újraírható CD-ket 10x sebességgel képes írni, emellett 32x CD- és 8x DVD-olvasóként képes működni. A lemezek írása Track at Once, Multisession, Disc at Once, Session at Once és Packet Writing módokban lehetséges.

A meghajtó fizikai méretei 10x6,2x2 inch, a tömege mindössze 1,4 kilogramm. Az Addonics mobil DVD/CD-RW meghajtó a működéshez szükséges energiát külső tápegységről veszi fel.

A mellékelt szoftverek Windows 95, 98, 2000, NT és Millennium Edition operációs rendszerekkel kompatibilisek. A programok között szoftveres MPEG2 dekódert és CD-író programot találunk, de hogy melyek ezek, azt a cég egyelőre nem közölte.

A meghajtó november 21-én kerül az üzletekbe, az USB-s kivitel 445, a CardBus-os 459, a FireWire csatoló kivitel 499 dollárba kerül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.