:

Szerző: mz

2000. november 16. 21:03

Minden negyedik, hazánkban eladott PC a Compaq gépe

[Mmd] Az IDC most közzétett adatai szerint a harmadik negyedévben összesen 50.398 db személyi számítógép talált gazdára Magyarországon, így a személyi számítógépek értékesítése a tavalyi időszakhoz viszonyítva 9,5 százalékkal emelkedett. Töretlenül szárnyalnak a Compaq eladások: 11.590 értékesített darabbal immár egymás után az kilencedik negyedévben tartja a világ legtöbb számítógépét gyártó amerikai informatikai vállalat magyarországi leányvállalata itthoni vezető pozícióját, és ezzel az értékesítéssel 23%-os piaci részesedést ért el a 2000 harmadik negyedévében.

A Compaq több éve folyamatosan túlteljesít, vagyis tartósan a piac növekedési üteménél erőteljesebb emelkedést produkál, ami az elmúlt év hasonló időszakához képest 21,9%-ot növekedést jelent, és ez ebben a negyedévben most több mint kétszerese az említett 9,5%-os hazai PC piaci növekedésnek. Ezzel az eredménnyel az előző év harmadik negyedévéhez képest 2,3 % pont piacirészesedés-növekedést, míg az idei év második negyedévhez képest 5,7% növekedést könyvelhet el magának a cég. A Compaq PC üzletági eredményeit jól érzékelteti az árbevételi terv 109%-os és profittervük 111%-os teljesítése.

A hordozható gépekre térve a Compaq új modell bevezetése jótékony hatással volt az eladásokra: az új Compaq Notebook 100 az egy modellből eladott darabszámok alapján ma a legkedveltebb hordozható számítógép Magyarországon. Az előző negyedévhez képest 47,1 %-kal több Compaq notebook kelt el és ezzel az összesítésben a harmadik helyen áll a cég.

A harmadik negyedévben a szerverek területén a Compaq bár valamelyest elmaradt a kitűzött tervtől, ennek ellenére még mindig tartja 26%-os piaci részesedéssel az első helyét.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.