Szerző: Koi Tamás

2021. november 24. 13:28

Sokba kerül a T-Mobile-nak a segélyhívó üzemzavara

A segélyhívó szolgáltatások elérhetetlensége klasszikus rémálomba illő eset - a T-Mobile USA ügyfeleinek ezt már többször is át kellett élniük, a cég legutóbb egy tavalyi kimaradás miatt kénytelen most a zsebébe nyúlni.

HIRDETÉS

Másodszor kénytelen mélyen a zsebébe nyúlni egy rendkívül kínos üzemzavar miatt a Deutsche Telekom amerikai leányvállalata, a T-Mobile USA. A cég előfizetői egy tavaly júniusi napon 12 órán keresztül nem tudták elérni a 911-es hívószámon keresztül az amerikai segélyhívórendszereket, ezért a helyi piacfelügyeleti hatóság vizsgálata nyomán most 19,5 millió dollárnyi, azaz átszámítva körülbelül 6,4 milliárd forintnyi "bánatpénzt" kell fizetnie a szolgáltatónak.

Az illetékes hatóság, a Federal Communications Commission (FCC) ugyan nem tudta pontosan megbecsülni, hogy összesen hány hívás lehetett érintett az üzemzavar során, ugyanakkor a logok alapján több mint 23 ezer hívás biztosan meghiúsult, legalább ugyanennyi esetben nem jutott el a segélyhívóközpontig a hívó lokációja. A hibát egy optikai bérelt vonali kapcsolat meghibásodása, illetve az azt kísérő routing probléma okozta a vizsgálat alapján.

911-call

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Nem ez az első eset, mely során a T-Mobile előfizetők számára a nemzeti segélyhívószám elérhetetlenné vált az USA-ban - a cég 2014-es kimaradások után szintén nagy összegű, 17,5 millió dolláros kártérítést fizetett. Az esetek kapcsán nem derült ki, hogy konkrétan mekkora közvetett károkozással járt a segélyhívószámok elérhetetlensége.

Ennél is súlyosabb eset történt idén nyáron Franciaországban, ahol az Orange által üzemeltetett segélyhívórendszer meghibásodása miatt az egész országban elérhetetlenné váltak a 112-es hívószámon elérhető segélyhívó-központok. A francia eset tragikus következménnyel is járt - mint kiderült, egy súlyos beteghez nem tudtak időben kiérkezni a mentők, az ő életét már nem tudták megmenteni a kórházban.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 05:36

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.