:

Szerző: Koi Tamás

2021. november 16. 09:12

Óriási összeget fizettek a magyar WebEye-ért

Megveszi a WebEye nevű, flottakövető rendszereket fejlesztő céget a cseh Eurowag - a csaknem 56 millió eurós üzlet az eddigi egyik legnagyobb értékű exit hazánkban.

Közel 21 milliárd forint értékben elkelt a flottakezelő rendszereket fejlesztő és üzemeltető WebEye Telematics, a vevő a cseh W.A.G. (Eurowag) fizetésfeldolgozó szolgáltató - jelentették be tegnap a felek. A magyar alapítású és magyar menedzsmenttel rendelkező WebEye felívelése valóságos sikertörténetnek számít, az exit méretét pedig jól jelzi, hogy eddig kevés magyar cégért fizettek ekkora összeget nemzetközi tranzakció keretén belül.

webeye

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A 2001-ben Németh Tibor által alapított WebEye jelenleg mintegy 75 ezer végpontot kezel több mint 6500 ügyfélnél - derül ki a társaság weboldalán lévő információkból. A vállalat tavalyi árbevétele 16,5 millió euró, azaz több mint hatmilliárd forint volt, 4,3 millió eurós EBITDA mellett. Az idei első félévben a céghez 8,3 millió eurónyi árbevétel folyt be, EBITDA-ja pedig elérte a 2,6 millió eurót.

A vevő, az 1995-ben alapított Eurowag elsősorban közúti fuvarozásra specializálódott, integrált fizetési és mobilitási szolgáltató, mely az 55,9 millió eurós vételárból 38,5 millió eurót készpénzben fizet ki, egy összegben, a fennmaradó összeget pedig bizonyos célkitűzések elérésekor fizeti ki a vevő - szintén készpénzben. 

Az üzlet a jövő év első negyedében jöhet létre, a magyar és a román versenyhatóságok, illetve az Innovációs- és Technológiai Minisztérium jóváhagyását követően.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.