Szerző: Koi Tamás

2021. november 16. 09:12

Óriási összeget fizettek a magyar WebEye-ért

Megveszi a WebEye nevű, flottakövető rendszereket fejlesztő céget a cseh Eurowag - a csaknem 56 millió eurós üzlet az eddigi egyik legnagyobb értékű exit hazánkban.

Közel 21 milliárd forint értékben elkelt a flottakezelő rendszereket fejlesztő és üzemeltető WebEye Telematics, a vevő a cseh W.A.G. (Eurowag) fizetésfeldolgozó szolgáltató - jelentették be tegnap a felek. A magyar alapítású és magyar menedzsmenttel rendelkező WebEye felívelése valóságos sikertörténetnek számít, az exit méretét pedig jól jelzi, hogy eddig kevés magyar cégért fizettek ekkora összeget nemzetközi tranzakció keretén belül.

webeye

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

A 2001-ben Németh Tibor által alapított WebEye jelenleg mintegy 75 ezer végpontot kezel több mint 6500 ügyfélnél - derül ki a társaság weboldalán lévő információkból. A vállalat tavalyi árbevétele 16,5 millió euró, azaz több mint hatmilliárd forint volt, 4,3 millió eurós EBITDA mellett. Az idei első félévben a céghez 8,3 millió eurónyi árbevétel folyt be, EBITDA-ja pedig elérte a 2,6 millió eurót.

A vevő, az 1995-ben alapított Eurowag elsősorban közúti fuvarozásra specializálódott, integrált fizetési és mobilitási szolgáltató, mely az 55,9 millió eurós vételárból 38,5 millió eurót készpénzben fizet ki, egy összegben, a fennmaradó összeget pedig bizonyos célkitűzések elérésekor fizeti ki a vevő - szintén készpénzben. 

Az üzlet a jövő év első negyedében jöhet létre, a magyar és a román versenyhatóságok, illetve az Innovációs- és Technológiai Minisztérium jóváhagyását követően.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról