Szerző: Koi Tamás

2021. november 16. 09:12

Óriási összeget fizettek a magyar WebEye-ért

Megveszi a WebEye nevű, flottakövető rendszereket fejlesztő céget a cseh Eurowag - a csaknem 56 millió eurós üzlet az eddigi egyik legnagyobb értékű exit hazánkban.

Közel 21 milliárd forint értékben elkelt a flottakezelő rendszereket fejlesztő és üzemeltető WebEye Telematics, a vevő a cseh W.A.G. (Eurowag) fizetésfeldolgozó szolgáltató - jelentették be tegnap a felek. A magyar alapítású és magyar menedzsmenttel rendelkező WebEye felívelése valóságos sikertörténetnek számít, az exit méretét pedig jól jelzi, hogy eddig kevés magyar cégért fizettek ekkora összeget nemzetközi tranzakció keretén belül.

webeye

A 2001-ben Németh Tibor által alapított WebEye jelenleg mintegy 75 ezer végpontot kezel több mint 6500 ügyfélnél - derül ki a társaság weboldalán lévő információkból. A vállalat tavalyi árbevétele 16,5 millió euró, azaz több mint hatmilliárd forint volt, 4,3 millió eurós EBITDA mellett. Az idei első félévben a céghez 8,3 millió eurónyi árbevétel folyt be, EBITDA-ja pedig elérte a 2,6 millió eurót.

A vevő, az 1995-ben alapított Eurowag elsősorban közúti fuvarozásra specializálódott, integrált fizetési és mobilitási szolgáltató, mely az 55,9 millió eurós vételárból 38,5 millió eurót készpénzben fizet ki, egy összegben, a fennmaradó összeget pedig bizonyos célkitűzések elérésekor fizeti ki a vevő - szintén készpénzben. 

Az üzlet a jövő év első negyedében jöhet létre, a magyar és a román versenyhatóságok, illetve az Innovációs- és Technológiai Minisztérium jóváhagyását követően.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról