Szerző: Koi Tamás

2021. október 28. 09:41

Elképesztően jól keres a félvezetőkön a Samsung

Soha nem zárt még olyan sikeres harmadik üzleti negyedévet a Samsung Electronics, mint 2021-ben - a cég számait leginkább a chipgyártó divízió eredményei húzták fel.

HIRDETÉS

Rekordszintű bevételt és profitot jelentett az idei harmadik negyedévre a dél-koreai Samsung Electronics, mely chipgyártó divíziójának köszönhetően a komponensgyártók közül tavaly is és idén is komoly menetelést produkál, elsősorban a félvezetők, így köztük a memóriachipek iránt megnött keresletnek köszönhetően. 

A cég a memóriaárak növekedésének köszönhetően jelentősen növelte profittermelő képességét, így míg az árbevétel éves szinten 10%-kal, 63 milliárd dollárnak megfelelő koreai wonra nőtt, ezzel párhuzamosan a profit 26%-kal, 13 milliárd dollárnak megfelelő korei wonra emelkedett. 

samsung_nf1

Miért érdemes belevágnod az első hazai FinOps képzésbe?

Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a május 18-án induló az online tanfolyamon.

Miért érdemes belevágnod az első hazai FinOps képzésbe? Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a május 18-án induló az online tanfolyamon.

A félvezetőhiány hatásait jól tükrözi, hogy a Samsung legfontosabb részlege, a chipgyártó divízió árbevétele 46%-kal 22,2 milliárd dollárnak megfelelő wonra emelkedett, a divízió profitja pedig csaknem a duplájára, 8,5 milliárd dollárnak megfelelő dél-koreai wonra emelkedett. 

Bár a gyártó szerint a hajlítható kijelzős Galaxy Z Flip 3 és Z Fold 3 típusokra erős a kereslet, a mobilos divízió árbevétele és profitja egyaránt csökkent, előbbi 23 milliárd dollárnak megfelelő wonra (ez 8%-os visszaesésnek felel meg), utóbbi 2,5 milliárd dollárnak megfelelő koreai wonra (ez nagyjából 24%-os mínuszt jelent).

A Samsung egyéb üzletei (kijelző-komponens és tévé) jól teljesítettek a negyedév során, dacára annak, hogy a pletykák szerint a mobilokba építhető kijelzőkre vonatkozó megrendelését csökkentette az egyik legnagyobb partner, az Apple.

Május 17-én, kedden "Bevezetés az Ansible alapú automatizációba" címmel online képzést indít a HWSW, ezért most összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen a tanfolyamon.

:
a címlapról

Hirdetés

Miért érdemes belevágnod az első hazai FinOps képzésbe?

2022. május 16. 06:51

Május 18-án, szerdán "FinOps, avagy a felhős költségoptimalizálás alapjai" címmel online képzést indít a HWSW, ezért most összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen a tanfolyamon.