Szerző: Koi Tamás

2021. október 21. 13:55

Kitilthatják a Samsung okostelefonokat Oroszországból

Gyakorlatilag betiltotta egy orosz bíróság a Samsung okostelefonjainak forgalmazását az országban, miután egy svájci m-payment cég szabadalomsértésért beperelte a dél-koreai gyártót.

A Moszkvai Döntőbíróság október 19-i ítéletében megtiltotta a Samsung Electronics helyi leányvállalatának összesen 61 különböző típusú okostelefon forgalmazását - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség. A tiltás egy szabadalomsértési per eredménye, illetve egy korábbi ítélet pontosítása, kiegészítése azzal, hogy pontosan mely típusokra vonatkozik a végzés.

Az ominózus pert egy svájci m-payment szolgáltató, az SQWIN SA indította a Samsung ellen azért, mert a dél-koreai cég engedély nélkül használta a társaság Oroszországban bejegyzett szabadalmait saját fizetési megoldásánál, a Samsung Pay-nél.

samsung_pay

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Az ügyben eljáró bíróság első fokon július 27-én hozott ítéletet, ám az SQWIN azzal fordult fellebbviteli kérelmében a testülethez, hogy konkrétan nevezze meg az érintett típusokat. Ez a lista most készült el, a 61 érintett modell közt egyaránt megtalálhatók a cég aktuális csúcsmodelljei (pl. Galaxy S21 Ultra 5G), illetve évekkel ezelőtt bemutatott, régebbi típusok is (pl. Galaxy S8).

A bíróság mostani döntése sem jogerős, a feleknek egy hónapjuk van a fellebbezés beadására, a Samsung okostelefonok forgalmazása a másodfokú ítéletben foglaltak hatályba lépéséig jogszerűen folytatódhat Oroszországban.

a címlapról