Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 16. 14:46

A Micron PC2600 DDR SDRAM modulok megjelentetését tervezi

[EBN] Az amerikai Micron tervei szerint már 2001 második negyedévében megkezdődik a 334 MHz sebességű PC2600 DDR SDRAM modulok szállítása.

Jeff Mailloux, a Micron DRAM marketing menedzsere elmondta, hogy cége jelenleg is gyárt és szállít 334, 374 és 400 MHz sebességű DDR SDRAM chipeket a videokártya-gyártóknak. A PC-modulokhoz még szükség van néhány apró időzítési módosításra és a BGA tokozás bevezetésére, de reményei szerint hamarosan elkészül a PC2600 DDR SRDRAM modul prototípusa. A tesztelés és minőségellenőrés befejeztével a világ leggyorsabb DDR modulja 2001 második negyedévében kerülhet piacra.

Mailloux elmondta, hogy a Micron jelenleg a Samsung mögött a világ második legnagyobb DRAM modul gyártója. "1999-ben 179 százalékkal növeltük a bevételeinket és 12 százalék piaci részesedést értünk el. Az összes SDRAM szállításunknak közel 80 százalékát teszik ki a modulok" - tette hozzá.

"A modulok értékesítése idén nem lesz ilyen magas arányú, hiszen a nem-modul DRAM szállítások a grafikai, hálózati és más alkatrészeket gyártó cégek felé hihetetlen mértékben megnövekedtek."

Mailloux szerint a siker titka, hogy egyre több számítógépgyártó vásárol memóriamodulokat memóriachipek helyett. Ráadásul a Micron sokkal jobb minőséget tud garantálni, ha maga tesztelheti és ellenőrizheti a modulokat.

a címlapról