Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 22. 12:23

45 milliárd dollárt adhat a Pinterestért a PayPal

Az iparág következő gigafelvásárlásával húzhatja be a Pinterestet a PayPal, amely mintegy 45 milliárd dollárt fizethet a közösségi oldalért.

A Reuters beszámolója szerint a fizetési megoldásairól ismert vállalat aktív tárgyalásokat folytat a képmegosztásról ismert Pinteresttel egy esetleges akvizícióról. A híroldal állítja, a PayPal pénzügyi megoldásait ötvözné a közösségi médiával, így erősítve tovább pozícióját a e-kereskedelem területén. Az üzlet a közösségi oldalak piacának mindeddig legnagyobb értékű tranzakciója lehet, alaposan megelőzve az öt évvel ezelőtti Microsoft-LinkedIn üzlet 26 milliárd dolláros összegét.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A forrás szerint a PayPal részvényenként 70 dollárt ajánlott a Pinterestért. Ez összesen 45 milliárd dolláros vételi ajánlatot jelent, amit a vevő elsősorban részvényekben fizetne ki. A PayPal szeretné mihamarabb, még a november 8-án esedékes negyedéves pénzügyi beszámoló előtt nyélbe ütni az üzletet. A Reuters ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a felek még semmiben nem egyeztek meg, így a feltételek változhatnak, a tranzakció összértékét is beleértve.

pinterest_stock

A Pinterest értéke a tavalyi évben nagyjából megháromszorozódott, miután a pandémia hatására - akárcsak a legtöbb közösségi szolgáltatás - látogatottsága és felhasználói bázisának mérete jelentősen nőtt. A Pinterest csak tavaly 100 ezer új regisztrált felhasználóval bővült, az aktív felhasználók száma pedig az év végére elérte a 459 millió főt, ami 37%-os éves növekedésnek felel meg.

A PayPal az aktuális e-kereskedelmi trendekre adna választ esetleges akvizíciójával, mely szerint az emberek többsége már a közösségi oldalakon látottak alapján vásárol, lehetőség szerint ott helyben és azonnal. A Reuters a Wedbush elemzőinek véleményét idézve hozzáteszi, hogy a PayPal a három éve akvirált Honey Science gépi tanulásos megoldásával kombinálhatja a Pinterestet. A 2012-ben alakult Los Angeles-i cég platformján keresztül a felhasználók egyszerűbben találhatják meg az akciós termékeket az online vásárlás során.

A Pinterest egyébként idén már másodjára kerül az akvizíciós célkeresztbe. Februári hírek szerint a Microsoft is meg akarta szerezni a világ egyik legnagyobb közösségi szolgáltatását. Korábbi lapértesülések alapján a két cég vezetése többször is tárgyalóasztalhoz ült egy esetleges felvásárlás kapcsán, az egyeztetések azonban végül zátonyra futottak.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról