Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 22. 12:23

45 milliárd dollárt adhat a Pinterestért a PayPal

Az iparág következő gigafelvásárlásával húzhatja be a Pinterestet a PayPal, amely mintegy 45 milliárd dollárt fizethet a közösségi oldalért.

A Reuters beszámolója szerint a fizetési megoldásairól ismert vállalat aktív tárgyalásokat folytat a képmegosztásról ismert Pinteresttel egy esetleges akvizícióról. A híroldal állítja, a PayPal pénzügyi megoldásait ötvözné a közösségi médiával, így erősítve tovább pozícióját a e-kereskedelem területén. Az üzlet a közösségi oldalak piacának mindeddig legnagyobb értékű tranzakciója lehet, alaposan megelőzve az öt évvel ezelőtti Microsoft-LinkedIn üzlet 26 milliárd dolláros összegét.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A forrás szerint a PayPal részvényenként 70 dollárt ajánlott a Pinterestért. Ez összesen 45 milliárd dolláros vételi ajánlatot jelent, amit a vevő elsősorban részvényekben fizetne ki. A PayPal szeretné mihamarabb, még a november 8-án esedékes negyedéves pénzügyi beszámoló előtt nyélbe ütni az üzletet. A Reuters ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a felek még semmiben nem egyeztek meg, így a feltételek változhatnak, a tranzakció összértékét is beleértve.

pinterest_stock

A Pinterest értéke a tavalyi évben nagyjából megháromszorozódott, miután a pandémia hatására - akárcsak a legtöbb közösségi szolgáltatás - látogatottsága és felhasználói bázisának mérete jelentősen nőtt. A Pinterest csak tavaly 100 ezer új regisztrált felhasználóval bővült, az aktív felhasználók száma pedig az év végére elérte a 459 millió főt, ami 37%-os éves növekedésnek felel meg.

A PayPal az aktuális e-kereskedelmi trendekre adna választ esetleges akvizíciójával, mely szerint az emberek többsége már a közösségi oldalakon látottak alapján vásárol, lehetőség szerint ott helyben és azonnal. A Reuters a Wedbush elemzőinek véleményét idézve hozzáteszi, hogy a PayPal a három éve akvirált Honey Science gépi tanulásos megoldásával kombinálhatja a Pinterestet. A 2012-ben alakult Los Angeles-i cég platformján keresztül a felhasználók egyszerűbben találhatják meg az akciós termékeket az online vásárlás során.

A Pinterest egyébként idén már másodjára kerül az akvizíciós célkeresztbe. Februári hírek szerint a Microsoft is meg akarta szerezni a világ egyik legnagyobb közösségi szolgáltatását. Korábbi lapértesülések alapján a két cég vezetése többször is tárgyalóasztalhoz ült egy esetleges felvásárlás kapcsán, az egyeztetések azonban végül zátonyra futottak.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 14:21

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.