Szerző: Vörös Péter

2000. november 16. 11:24

Steve Appleton, a Micron Technology elnöke szerint a DRAM árak nem fognak egyhamar emelkedni

[Techweb] Appleton szerint a jelenlegi alacsony DRAM árak legalább az év végéig vagy akár a jövő év első negyedévéig fognak tartani. Appleton megjegyezte, hogy az OEM szerződéses árak 4-5$-ra csökkentek az azonnali piacon még mindig nagy mennyiségben lévő memória chip/modulok miatt.

A cég OEM vevőinek fele rendelkezik jelentős DRAM készletekkel (előrelátóan bevásároltak az ünnepi szezonra), amelyeket még a korábbi, magasabb árakon vettek - márpedig amíg ettől meg nem szabadulnak, addig nem nagyon lesz árváltozás. A PC eladásokra olyan hatással van a dolog, hogy a korábbinál nagyobb DRAM modulokkal látják el az új PC-ket, teljességgel érthetően.

Appleton szerint a cég még 4$-os 8x8 64-Mbit DRAM chip-eknél is nyereséges, mivel az iparág legalacsonyabb költségszintjével dolgoznak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról