Szerző: Koi Tamás

2021. október 1. 08:32

Gyorsan átment az Invitech-akvizíció

Rendkívül rövid idő alatt megkapta a versenyhatósági jóváhagyást a 4iG és az Invitech tulajdonosa közt létrejött üzletrész adás-vételi megállapodás.

Alig több mint két héttel az ügylet nyilvános bejelentését követően megkapta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását a 4iG Nyrt. és az Invitech ciprusi tulajdonosa közt létrejött adás-vételi megállapodás, melynek részeként a 4iG 100%-os tulajdonrészt szerez az Invitech ICT Services Kft-ben és leányvállalatában, az InviTechnokom Kft-ben. 

Az 5000 ügyféllel, valamint az ország második legnagyobb – 11 ezer kilométer hosszú – saját optikai gerinchálózatával rendelkező Invitech nagyjából 23 ezer végfelhasználó IT-eszközét üzemelteti, és öt saját adatközponttal rendelkezik. Nem elhanyagolható szempont, hogy a cég infrastruktúra szolgáltatásait az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi.

jaszai-gellert-441908-444556
Jászai gellért, a 4ig első embere

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A vállalathoz 2020-ban 24,8 milliárd forintnyi árbevétel folyt be, EBITDA-ja pedig 9 milliárd forint volt, míg a 4iG bevétele 57,3 milliárd forint, EBITDA-ja pedig 5,05 milliárd forint volt. Az Invitech beolvasztásával a 4iG munkavállalói létszáma a másfélszeresére, 1200 főről nagyjából 1800 főre nőhet. Az ügylet értékét nem hozták nyilvánosságra a felek.

A 4iG-nak ezzel két nyitott felvásárlási tranzakciója van még csőben, az egyik a Digi magyarországi leányvállalatának március végén bejelentett felvásárlása, a másik a Telenor Montenegro akvizíciója. Előbbi a várakozások szerint a napokban lezárulhat, utóbbi a cégek korábbi közleménye szerint legkésőbb november 30-án zárulhat le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról