Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 13. 12:45

A 4iG-é lett az Invitech

Újabb stratégiai felvásárlást hajt végre a 4iG: a cég bejelentette, hogy megszerzi az Invitech 100%-os tulajdonrészét.

Újabb stratégiai akvizícióval folytatja terjeszkedését a 4iG a hazai telekommunikációs piacon, miután adásvételi szerződést kötött a ciprusi bejegyzésű Rotamona Limited-el, az Invitech ICT Services Kft. és leányvállalata, az InviTechnokom Kft. megvásárlásáról. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett ügylettel a tőkepiaci társaság pontosan meg nem határozott összegért cserébe 100 százalékos tulajdont szerez a vállalatban. Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával jöhet létre.

A két évtizedes múltra visszatekintő több, mint 600 munkavállalóval rendelkező Invitech a nagy átviteli kapacitású optikai gerinchálózatok, valamint a piaci szereplők részére biztosított nagykereskedelmi szolgáltatások terén az egyik vezető nagyvállalat Magyarországon. A társaság komplex infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt több mint 5.000 vállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelének.

invitech_gyakornokok

6 jó érv a Kubernetes security képzésünk mellett

Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a november 2-án induló tanfolyamon.

6 jó érv a Kubernetes security képzésünk mellett Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a november 2-án induló tanfolyamon.

Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti, IT-biztonsági és felhő megoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak. Az Invitech 11 határátlépő ponttal rendelkező, összesen 11.000 km országos lefedettségű saját optikai hálózata a második legnagyobb hazánkban. A társaság 23.000 végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti, öt saját adatközponttal rendelkezik, infrastruktúra szolgáltatásait pedig az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi.

Az Invitech tavalyi évi konszolidált árbevétele 24,8 milliárd forint volt, EBITDA-ja pedig 9 milliárd forint. A társaság jelentős saját infrastruktúrájának és szolgáltatásainak köszönhetően stabil növekedési kilátásokkal rendelkezik az üzleti és nagyvállalati szegmensben - áll a 4iG által a sajtónak küldött közleményben.

A most bejelentett ügylet érdekessége, hogy a 4iG által megkörnyékezett Digi és a frissen megszerzett Invitech között a 2018-as invitel-felvásárlás részeként olyan megállapodás született, mely szerint utóbbi hálózati és IT szolgáltatásokat nyújt előbbi számára, minimum éves 2,8 milliárd forint értékben, legalább tíz évig. Az Invitech hasonló időtartam alatt szintén hálózati szolgáltatásokat igényel a Digi csoporttól, éves szinten átlagosan 500 millió forint értékben.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 27. 18:21

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.