Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 21. 09:20

Tovább terjeszkedik Délkelet-Európában a 4iG

Újabb lépést tett a 4iG Nyrt. abba az irányba, hogy régiós szinten is meghatározó IT- és telekommunikációs szolgáltatóvá váljon: a vállalat tegnap bejelentette, hogy előzetes megállapodást írt alá a TeleGroup többségi tulajdonának megvásárlásáról.

Előzetes megállapodást kötött a TeleGroup IT rendszerintegrátor 70 százalékos tulajdonának megvásárlására a 4iG Nyrt., ezzel a cég újabb lépést tett abba az irányba, hogy régiós szinten is meghatározó tényezővé váljon az informatikai és telekommunikációs megoldások piacán.

Az akvizíció sikeres zárásával a 4iG a balkáni régió három országban is megjelenne szakmai befektetőként. A 28 éves szakmai múlttal rendelkező TeleGroup Szerbiában (TeleGroup Beograd), Bosznia-Hercegovinában (TeleGroup Banja Luka) és Montenegróban (TeleGroup Podgorica) is a vezető szolgáltatók közé tartozik. Emellett a cégcsoport az Egyesült Királyságban és Németországban, valamit a Közel-Keleten Kuvaitban és Libanonban rendelkezik saját képviselettel.

rukovodstvo-kompanije-telegroup
a telegroup szerb leányvállalatának menedzsmentje (fotó: telegroup)

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x)

Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x) Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

A cégcsoport több, mint 250 munkavállalót foglalkoztat a balkáni térség országaiban, konszolidált árbevétele 2020-ban 64 millió euró volt, EBITDA-ja elérte az 5,3 millió eurót. A TeleGroup legjelentősebb vállalata a TeleGroup Beograd, ami tavaly 44 millió eurós árbevétel mellett 2,2 millió eurós EBITDA-t ért el.

A cégcsoport az állami és magánszektor nagyvállalatainak nyújt szolgáltatásokat elsősorban az egészségügy, a pénzügy, az energetika, a közlekedés, a kiskereskedelem és oktatás területén. Az akvizíció a TeleGroup átvilágítását, a végleges szerződés megkötését, illetve a szükséges versenyhivatali jóváhagyásokat követően a várakozások szerint még az idén lezárulhat.

A 4iG-nál jelenleg egy másik akvizíció is csőben van a balkáni piacon, a cég ugyanis július elején előzetes megállapodást kötött a cseh PPF -fel a Telenor Montenegro 100%-os tulajdonrészének a megvásárlásáról. A folyamat a tervek szerint november végén zárulhat le.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 25. 03:59

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.