Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 21. 09:20

Tovább terjeszkedik Délkelet-Európában a 4iG

Újabb lépést tett a 4iG Nyrt. abba az irányba, hogy régiós szinten is meghatározó IT- és telekommunikációs szolgáltatóvá váljon: a vállalat tegnap bejelentette, hogy előzetes megállapodást írt alá a TeleGroup többségi tulajdonának megvásárlásáról.

Előzetes megállapodást kötött a TeleGroup IT rendszerintegrátor 70 százalékos tulajdonának megvásárlására a 4iG Nyrt., ezzel a cég újabb lépést tett abba az irányba, hogy régiós szinten is meghatározó tényezővé váljon az informatikai és telekommunikációs megoldások piacán.

Az akvizíció sikeres zárásával a 4iG a balkáni régió három országban is megjelenne szakmai befektetőként. A 28 éves szakmai múlttal rendelkező TeleGroup Szerbiában (TeleGroup Beograd), Bosznia-Hercegovinában (TeleGroup Banja Luka) és Montenegróban (TeleGroup Podgorica) is a vezető szolgáltatók közé tartozik. Emellett a cégcsoport az Egyesült Királyságban és Németországban, valamit a Közel-Keleten Kuvaitban és Libanonban rendelkezik saját képviselettel.

rukovodstvo-kompanije-telegroup
a telegroup szerb leányvállalatának menedzsmentje (fotó: telegroup)

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A cégcsoport több, mint 250 munkavállalót foglalkoztat a balkáni térség országaiban, konszolidált árbevétele 2020-ban 64 millió euró volt, EBITDA-ja elérte az 5,3 millió eurót. A TeleGroup legjelentősebb vállalata a TeleGroup Beograd, ami tavaly 44 millió eurós árbevétel mellett 2,2 millió eurós EBITDA-t ért el.

A cégcsoport az állami és magánszektor nagyvállalatainak nyújt szolgáltatásokat elsősorban az egészségügy, a pénzügy, az energetika, a közlekedés, a kiskereskedelem és oktatás területén. Az akvizíció a TeleGroup átvilágítását, a végleges szerződés megkötését, illetve a szükséges versenyhivatali jóváhagyásokat követően a várakozások szerint még az idén lezárulhat.

A 4iG-nál jelenleg egy másik akvizíció is csőben van a balkáni piacon, a cég ugyanis július elején előzetes megállapodást kötött a cseh PPF -fel a Telenor Montenegro 100%-os tulajdonrészének a megvásárlásáról. A folyamat a tervek szerint november végén zárulhat le.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról