Szerző: Vörös Péter

2000. november 15. 12:10

A Micron Technology 287 millió $-t költ egy új szingapúri gyárra

[Bloomberg] A legnagyobb amerikai memória chipgyártó cég az általa gyártott chip-ek tesztelését és összeszerelését fogja végezni a 287 millió $-ba kerülő új gyárban. A Szingapúr észak-keleti részén lévő, 47,5 ezer m2-es gyár elkészülte 2002. januárjában várható. A Micron termelésének felét már ma is a Szingapúrban végzi, az új gyár a meglévő egységeket fogja kiegészíteni.

A Micron nem az első félvezetőipari cég, amely Szingapúrban terjeszkedik, mivel a gyártási költségek itt alacsonyabbak, mint Tajvanban, Dél-Koreában vagy Japánban. Kb. egy éve a Hitachi, Japán harmadik legnagyobb chip gyártója bejelentette, hogy a jövő év végéig egy közös vállalat formájában Szingapúrba költözteti kevésbé kifinomult memória chip-jeinek gyártását. A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (amely egyebek között arról ismert, hogy a más cégeknek memória chip-eket gyártó cégek közül ez a legnagyobb) szintén elindított memória chip termelést szingapúri közös vállalat révén.

A Gartner Dataquest piackutató cég becslései szerint a félvezető forgalom Szingapúrban a tavalyi 2,4 milliárd $-ról 3,2 milliárd $-ra fog emelkedni - 2001-ben pedig 4,2 milliárd $ várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról