Szerző: zsozso

2000. november 15. 12:06

Úgy néz ki, hogy megáll a memória árának csökkenése

Tegnap már megjósoltam a jövő heti memória árakat. Nos, ez több volt holmi jóslatnál, biztosnak tekinthető, hiszen az áru már úton van.

Most azonban tényleg jósolnék, mégpedig 2 hétre előre. Információim szerint a brókerek már nem tudták a teljes volument teljesíteni, ergo vége a pánikszerű eladásoknak. Ebből következően a kínálati piac újból keresleti piaccá fordul, ergo az árak lassan, de biztosan emelkedni kezdenek.

Még egy apró háttérinformáció. A memória alapvetően két helyről fut be Magyarországra, Távol-keletről és egy kaliforniai cégtől, akik ugyancsak keletről veszik, de óriási volumenben, ezért általában még igy is olcsóbbak. Mivel az áru tesz egy kis kerülőt feléjük, ezért az árhullám is késve ér hozzájuk. Igy történhet meg, hogy áreséskor Távol-keletről, áremelkedéskor pedig az USA-ból érdemes RAM-ot venni.

A fentiekből következik a HWSW jóslata : két közel egyforma hét (a jövő és az utána következő), majd lassú de kitartó áremelkedés. Ha tévedtünk, akkor én tévedtem:)

Még egy apróság: a HWSW etikai elvei szerint ingyenreklámot nem adunk a hírforrásnak. Azonban külön kérésre mail-ben adhatok tippet a vásárlás helyére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról