:

Szerző: HIRDETÉS

2021. szeptember 10. 10:57

ASUS: újult erővel az üzleti szegmensben

Az ASUS rövid kihagyás után ismét kínál versenyképes üzleti megoldásokat, legyen szó noteszgépekről, asztali PC-kről vagy professzionális munkaállomásokról.

Noha 2020 talán mindenki számára egy lassabb év volt és idén is sok mindent befolyásol a vírushelyzet, az IT-szektor továbbra is rengeteg innovatív megoldást tud felmutatni az üzleti élet szereplőinek, melyek elősegítik a hatékonyabb és biztonságosabb munkavégzést. Rengetegen továbbra is az otthoni munkavégzés előnyeit élvezhetik és hátrányait szenvedhetik, ennek fő eszköze pedig általában egy laptop. Azonban egyre többet hallani az irodai visszatérésekről is, ahol akár univerzális asztali munkaállomásokkal vagy praktikus és elegáns All in One gépekkel lehet egyenlőséget teremteni a munkavállalók között és könnyedén megtervezni a manapság egyre népszerűbb „shared desk” irodákat.

Ezeket az igényeket a hazai consumer PC piac vezető szereplője, az ASUS is felismerte és egy rövid kihagyás után 2020-ban ismét újult erővel vetette bele magát az üzleti piac kihívásaiba. A technikai tudásért és tapasztalatért nem kellett a szomszédba menni, idén pedig már egy olyan komplett palettát tudnak felmutatni, mellyel senki más nem rendelkezik a piacon, legalábbis egy márkanév alatt, mely nyilvánvalóan nagyon fontos az üzleti életben a kompatibilitás, a megbízhatóság és a géppark menedzselése kapcsán. Az Expert és ProArt sorozatú termékeket az új generációs munkaerő legújabb igényeihez tervezték. Az ASUS célja minden méretű vállalkozás kiszolgálása, beleértve az oktatási intézményeket, a kormányzatot, a mikrovállalkozásokat, a kis- és középvállalkozásokat és a nagyvállalati ügyfeleket. 

ASUS ExpertBook széria - Ideális partner az üzleti világban

Ha egy cégvezető elégedett a laptopjával, akkor nagy esély van arra, hogy vállalatának komplett gépparkját hasonló modellekből építi fel, hiszen a boldog munkavállaló az igazán jó munkaerő, legalábbis erre gondolhatott az ASUS, amikor a B9-es szériát bemutatták. A vezetők három legfontosabb követelménye a laptopok tekintetében általában a csekély tömeg, a hosszú akkumulátoros üzemidő és a tartósság. Elég nehéz ezeket az ellentétes igényeket kielégíteni egyetlen laptopban, az ExpertBook B9 család tagjai azonban pont erre a három területre fókuszálnak.

00:56
 

ASUS ExpertBook B9 - Extrém szélsőségekre tesztelve

Még több videó

A magnézium-lítium ötvözetű készülékházának köszönhetően tömege alig 1 kg, mégis megfelel a MIL-STD 810G USA-katonai szabvány által felállított követelményeknek, ráadásul a tartósság biztosítása érdekében a tajvani gyártó szigorú, házon belüli panelbenyomási, ütési- és leejtési teszteknek is alávetette felsőkategóriás modelljeit.

expertbook_1

Az ExpertBook B5 széria legújabb tagja csak pár napja mutatkozott be a hazai sajtó számára és egyből fel is hívta magára a figyelmet, hiszen az ExpertBook B5 Flip OLED valószínűleg hamar a munkavállalók kedvencévé fog válni. A 360-fokban kihajtható, érintésérzékeny OLED kijelzőjén lenyűgöző képi világ tárulhat elénk. Az ASUS itthon és globálisan is piacvezető az OLED kijelzős laptopok terén és a cégnél hamar felismerték, hogy a fogyasztói piac által magasztalt előnyöket bizony az üzleti élet szereplői is örömmel fogadják majd. A gyönyörű képi világ mellett az egészségre gyakorolt előnyeiről is híres az OLED technológia. Alacsonyabb káros kékfény kibocsátási szintekkel az OLED kíméletesebb a szemhez és kedvezően hat az alvásminőségre.

A B-széria további szereplői mellett itthon az ExpertBook P-család lehet a kis- és középvállalkozásokat nagy kedvence, hiszen ötvözi a felsőkategóriás modellek legfontosabb üzleti megoldásait az egyszerűbb kivitellel. Természetesen a paletta folyamatosan bővül és a hazai kínálatban is egyre több ExpertBook-kal találkozunk majd, melyek a modern hardverek mellett számos biztonsági megoldást és egyedi ASUS fejlesztést vonultatnak fel. Az adatbiztonság mérettől függetlenül rendkívül kritikus pont egy vállalat életében, ráadásul a home office jellemzően megnehezíti a rendszergazdák dolgát, hiszen nem a helyi belső hálózatot használják a munkavállalók, a kanapéról könnyebben terelődik át a figyelem a céges tartalmakról a szórakoztató tartalmak felé és helyszíni támogatást sem lehet azonnal nyújtani. 

Az ExpertBook széria tagjai az átfogó portkínálatukban a Thunderbolt 4 sokoldalúságát ötvözik a fizikai ethernet és akár a klasszikus VGA-port már jól ismert előnyeivel. Az AI zajszűrős mikrofonnal az irodai vagy otthoni hangzavar egy gombnyomással kizárható az online megbeszélésekről, a rendszergazdáknak és a munkavállalóknak pedig olyan komplett szoftverek állnak a rendelkezésükre a biztonság fokozására és a hatékonyság növelésére, mint az ASUS Control Center és ASUS Business Manager. A biztonságról a TPM 2.0 biztonsági chip, az ujjlenyomat-olvasó és az arcfelismerős webkamera gondoskodik, melyet az üzleti és magánélet védelmében privát webkamera takaróval is elláttak. Mindezek mellett előny lehet a magyar nyelvű telefonos támogatás, az ajtótól-ajtóig szolgáltatás beleértve a felvételt, javítást és visszavitelt, illetve az, hogy az összes laptop magyar nyelvű, háttérvilágításos billentyűzettel érkezik.

ExpertCenter és AiO - Kompakt csomagban kínált teljesítmény

A laptopok mellett továbbra is jelentős igény van az asztali megoldásokra. Az ExpertCenter szériában többféle méretben, igen sokféle hardveres felhozatallal találunk gépeket, legyen szó akár csak egyszerűbb irodai felhasználásra vagy akár NVIDIA Quadro kártyát felvonultató munkaállomásra. A karcsú és elegáns dizájn mellé professzionális megjelenést kapunk, az időtállóságot pedig a könnyed bővíthetőség és a méltán híres ASUS alaplapokra való építkezés garantálja.

expertcenter_dt_2

Az All in One gépek manapság igen kevés figyelmet kapnak, pedig üzleti szempontból rendkívül praktikus megoldást jelentenek. A mai modern megoldások meglehetősen kompaktak, többféle méretben érhetők el és kellően gyorsak az általános munkavégzéshez vagy közepesen erőforrásigényes számítási munkákhoz. Az ASUS legújabb All in One megoldásai között akár a legújabb, Ryzen 5000-es AMD processzorokra építkező, vonzó darabokat is találni Windows Hello-t támogató beépített webkamerával, Harman Kardon hangrendszerrel és és VESA kompatibilitással.

ASUS ProArt széria – Workstation megoldások professzionális felhasználásra

Az üzleti élet rengeteg kreativitást igényel és sokszor van szükség kimagasló számítási teljesítményre. Ilyenkor egy vékony, könnyű és általános felhasználásra szánt üzleti laptop nem éppen a legjobb választás, többek között azért is született meg az ASUS ProArt család. Az asztali Intel megoldásokat és Quadro kártyákat felvonultató hagyományos toronyházak mellett a ProArt Studiobook széria hordozható formába csomagolta az workstation fogalmát. Ahogy az üzleti életben, úgy a fogyasztói piac után a ProArt szériában is elérhetővé válnak a lenyűgöző OLED panelek, melyeket a fotósok, vágók, mérnökök, tervezők és grafikusok bizonyára kimagasló örömmel fogadnak majd.

studiobook16_2

A 16:10-es képarányú OLED panellel szerelt ProArt Studiobook laptopok hamarosan elérhetőek lesznek a magyar piacon és a professzionális NVIDIA GeForce vagy Quadro kártyák mellé Intel Xeon vagy AMD Ryzen 5000-es processzorok is választhatók már. A hardvereken túlmutató innováció természetesen itt sem maradthatott el, hiszen a legújabb modelleknél egy érdekes újítást fedezhetünk fel a hagyományos érintőpad mellett. Az ASUS Dial egy exkluzív megoldás, amely intuitív, pontos és gyors módot biztosít az alkotóknak a kreatív alkalmazásokban történő beállítások elvégzésére.

A ProArt széria nem csak asztali számítógépeket és laptopokat vonultat fel, hanem számos egyéb kiegészítőt is annak érdekében, hogy minden adott legyen a kreativitás kibontakozásához. A rendkívül színhű és előre kalibrált monitorok közé hamarosan megérkeznek az OLED paneles újdonságok is, az ASUS Dial innovatív megoldását az új ProArt egéren is megtapasztalhatjuk, ha pedig rendszeresen prezentálunk kreatív anyagokat nagyobb közönség előtt, akkor a ProArt projektor egy remek választás lehet.

A széles kínálatról további információ az ASUS oldalán található.

[Az ASUS megbízásából készített, fizetett anyag.]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.