Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 3. 12:21

Nincs minden veszve az Ericsson számára Kínában

Nem fordítanak teljesen hátat a kínai mobilszolgáltatók az Ericssonnak bosszúból azért, mert a svéd cég anyaországában a Huawei-t lényegében eltiltották az 5G-s beszállítói tenderektől.

Egyelőre nem igazolódtak be az Ericsson korábbi félelmei a tradicionális európai gyártó kínai piaci lehetőségeit illetően - a vállalat kiszivárgott információk szerint befutó volt a China Telecom és a China Unicom közös, 5G-s hálózatok kiépítésére kiírt második körös tenderén. Bár a vállalat részesedése összességében csökkent, még mindig finn riválisa, az éppen újra erőre kapó Nokia előtt jár a kínai piacon.

A Reutersnek névtelenül nyilatkozó belsős források szerint a közös tenderen az Ericsson az üzlet 3%-át nyerte el, mely jelképes résznek tűnik csupán, az ázsiai ország hatalmas méreteiből és populációjából adódóan így is jelentős árbevételt remélhet a tender eredménye alapján a svéd gyártó.

ericsson_china

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A legnagyobb európai riválisnak, a finn Nokiának ugyanakkor ezúttal nem osztottak lapot, jóllehet a cég számára némi elégtétel, hogy a legnagyobb kínai mobilszolgáltató a China Mobile júliusban zárult, több mint hatmilliárd dollár értékű tenderén a teljes keret 4%-ára kötött szerződést, miközben az Ericsson csupán 2%-nyi részt szerzett.

Ez utóbbi jelentős visszaesés az Ericsson tavalyi első körös tendergyőzelméhez képest, amikor a cég a teljes volumen 11%-át adhatta - az azóta eltelt időszakban ugyanakkor Svédország és Kína viszonyát beárnyékolta, hogy a skandináv ország hírközlési hatósága gyakorlatilag kitiltotta a jövőben épülő 5G-s hálózatokból a kínai Huaweit.

Az ügy potenciális hatásáról mindent elárul, hogy svéd szakhatóság döntését az Ericsson felsővezetése többször is bírálta, májusban pedig arra figyelmeztetett, hogy az ügy komoly veszélyt jelenthet a cég bevételtermelő képességére.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 23:24

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.