Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 3. 12:21

Nincs minden veszve az Ericsson számára Kínában

Nem fordítanak teljesen hátat a kínai mobilszolgáltatók az Ericssonnak bosszúból azért, mert a svéd cég anyaországában a Huawei-t lényegében eltiltották az 5G-s beszállítói tenderektől.

Egyelőre nem igazolódtak be az Ericsson korábbi félelmei a tradicionális európai gyártó kínai piaci lehetőségeit illetően - a vállalat kiszivárgott információk szerint befutó volt a China Telecom és a China Unicom közös, 5G-s hálózatok kiépítésére kiírt második körös tenderén. Bár a vállalat részesedése összességében csökkent, még mindig finn riválisa, az éppen újra erőre kapó Nokia előtt jár a kínai piacon.

A Reutersnek névtelenül nyilatkozó belsős források szerint a közös tenderen az Ericsson az üzlet 3%-át nyerte el, mely jelképes résznek tűnik csupán, az ázsiai ország hatalmas méreteiből és populációjából adódóan így is jelentős árbevételt remélhet a tender eredménye alapján a svéd gyártó.

ericsson_china

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A legnagyobb európai riválisnak, a finn Nokiának ugyanakkor ezúttal nem osztottak lapot, jóllehet a cég számára némi elégtétel, hogy a legnagyobb kínai mobilszolgáltató a China Mobile júliusban zárult, több mint hatmilliárd dollár értékű tenderén a teljes keret 4%-ára kötött szerződést, miközben az Ericsson csupán 2%-nyi részt szerzett.

Ez utóbbi jelentős visszaesés az Ericsson tavalyi első körös tendergyőzelméhez képest, amikor a cég a teljes volumen 11%-át adhatta - az azóta eltelt időszakban ugyanakkor Svédország és Kína viszonyát beárnyékolta, hogy a skandináv ország hírközlési hatósága gyakorlatilag kitiltotta a jövőben épülő 5G-s hálózatokból a kínai Huaweit.

Az ügy potenciális hatásáról mindent elárul, hogy svéd szakhatóság döntését az Ericsson felsővezetése többször is bírálta, májusban pedig arra figyelmeztetett, hogy az ügy komoly veszélyt jelenthet a cég bevételtermelő képességére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról